Η «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση – Ναι μεν καλά, αλλά…

Σε γενικές γραμμές κύλησε καλά η πρώτη εβδομάδα μετά την άρση της καραντίνας για τον κορωνοϊό. Δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και τα κρούσματα «απειθαρχίας» που καταγράφηκαν σε ορισμένες πλατείες ήταν σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενα ύστερα από τόσες εβδομάδες εγκλεισμού.

Η κατάσταση παρέμεινε εντός ελέγχου και τώρα έχει αρχίσει η σταδιακή προσπάθεια για την επάνοδο στην κανονικότητα. Ηδη, στο ιατρικό μέτωπο τα πράγματα συνεχίζουν να εξελίσσονται πολύ καλά και με την «άνεση» αυτή εκδηλώνονται πλέον και οι κόντρες (επιστημονικές και πολιτικές) για το κατά πόσο ήταν επιβεβλημένα ή όχι

το lockdown και η μεγάλη αυστηρότητα των μέτρων.

Πάντως, μετά την πρώτη φάση ανοίγματος των καταστημάτων, το επόμενο στοίχημα αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων, για τα οποία επίσης διίστανται οι απόψεις. Άνοιξαν και οι εκκλησίες για ατομική προσευχή, ενώ προσεχώς θα επιτρέπεται προσεκτικά και η παρουσία πιστών στις λειτουργίες.

Βεβαίως, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να φανεί ποια θα είναι η «επόμενη μέρα», καθώς, αν και μπαίνουμε στο καλοκαίρι, έρχονται βαριά σύννεφα για τον τουρισμό και την πραγματική οικονομία… Όπως κάθε βδομάδα η εφημερίδα «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση, που αυτή τη φορά παίρνει 8.

(Υπουργείο Υγείας)
Μετά την αποτελεσματική διαχείριση που έχει κάνει ο Βασίλης Κικίλιας στο ζήτημα του κορωνοϊού, συνεχίζει στον σωστό δρόμο και δείχνει πως εμπιστεύεται τους ειδικούς.
O σχεδιασμός για νέες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ υποστηρίζεται πλέον από επιστημονική επιτροπή με πρόεδρο την καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου, αλλά και μια σειρά εξαιρετικών επιστημόνων.
ΒΑΘΜΟΣ: 9(Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
Τα στοιχεία για την απασχόληση τον Απρίλιο παραπέμπουν στο πιο αρνητικό ρεκόρ της εικοσαετίας, με 103.60 θέσεις λιγότερες από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Παρά ταύτα ο Γιάννης Βρούτσης δηλώνει ότι τα μέτρα έφεραν αποτέλεσμα. Με την πραγματικότητα επικοινωνεί; Μάλλον όχι…
ΒΑΘΜΟΣ: 2(Υπουργείο Aσύλου και Μετανάστευσης)
Ο Νότης Μηταράκης παρουσίασε τις ομολογουμένως μειωμένες προσφυγικές ροές του Απριλίου ως αποτέλεσμα της πολιτικής του και όχι ως απόρροια της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και της κακοκαιρίας του προηγούμενου μήνα. Είναι σίγουρος ότι έτσι είναι;
ΒΑΘΜΟΣ: 5(Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
Tηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους πραγματοποίησε ο Γ. Πλακιωτάκης. Για πρώτη φορά, με τα προβλήματά της, καλά πήγε. Εξαγγέλθηκαν σημαντικές -οικονομικές κυρίως- παρεμβάσεις. Ομως η μεγάλη πίεση θα έρθει όταν «ανοίξουν» τα νησιά. Εκεί θα φανεί η δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων ασφαλείας. Δύσκολο σταυρόλεξο! Και πάνω στα κύματα, ε; Για να δούμε.
ΒΑΘΜΟΣ: 6(Υπουργείο Οικονομικών)
Την ώρα που η αγορά επαναλειτουργεί σταδιακά, ο Χρήστος Σταϊκούρας συνεχίζει να δίνει υποσχέσεις ότι… θα υπάρξει στήριξη συγκεκριμένων κλάδων, όπως ο τουρισμός. Ο χρόνος, όμως, ήδη μετρά αντίστροφα, με τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους να αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους. Οι υποσχέσεις δεν αρκούν…
ΒΑΘΜΟΣ: 5(Υπουργείο Εσωτερικών)
Με όρους διαφάνειας, ταχύτητας και αντικειμενικότητας θα χορηγείται πλέον η ελληνική ιθαγένεια σε όσους την αιτούνται, διεμήνυσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Οπως εξήγησε, όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια «πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα γίνεται με βάση την ισονομία, που είναι ένα βασικό ζητούμενο και στην εποχή μας».
ΒΑΘΜΟΣ: 8(Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
Δεν λένε να πάρουν ανάσα οι αστυνομικοί, μια και το κυνήγι ασυνείδητων που αψηφούν τα μέτρα προστασίας για τη διάδοση του φονικού κορωνοϊού δεν λέει να λήξει. Ετσι, μετά τους ελέγχους για sms, εξοδόχορτα και το καραούλι στα διόδια, τώρα περιφρουρούν και τις πλατείες για την αποτροπή take away πάρτι.
ΒΑΘΜΟΣ: 8(Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)
Τάξεις με 15 μαθητές, τήρηση αποστάσεων, εκ περιτροπής διδασκαλία μαθημάτων και ξεχωριστά διαλείμματα, κλειστά κυλικεία και… μεμβράνη οικιακής χρήσης στα πληκτρολόγια των υπολογιστών για το μάθημα της Πληροφορικής. Αυτές είναι, μεταξύ άλλων, οι νέες συνθήκες κάτω από τις οποίες θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία από αύριο. Το αποτέλεσμα για την κυρία Κεραμέως μένει να φανεί στο χειροκρότημα…
ΒΑΘΜΟΣ: 6(Υπουργείο Δικαιοσύνης)
Σαφή θέση για τις αποκαλούμενες «δίκες χωρίς διαδίκους» πήρε ο Κ. Τσιάρας, ξεκαθαρίζοντας ότι υφίστανται μόνο με συναίνεση των διαδίκων. «Δεν μπορεί από τη μία πλευρά να ζητάμε να προστατέψουμε τους εργαζομένους στον χώρο της Δικαιοσύνης και από την άλλη πλευρά να ζητάμε οι διαδικασίες να επανέλθουν όπως πριν» τόνισε, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΒΑΘΜΟΣ: 6(Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
Επιτέλους η Λίνα Μενδώνη εισάκουσε τις κραυγές απόγνωσης χιλιάδων καλλιτεχνών και μη που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού και ανακοίνωσε μέτρα οικονομικής στήριξης. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.
ΒΑΘΜΟΣ: 7(Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
Αφού ξεπέταξε ένα ολόκληρο νομοσχέδιο 130 άρθρων και 100 «νομοτεχνικών βελτιώσεων», ο Κωστής Χατζηδάκης ετοιμάζει το επόμενο βήμα. Αρκετοί ελπίζουν πως αυτή τη φορά δεν θα παρουσιάσει για διαβούλευση το μισό σχέδιο νόμου, όπως συνέβη με το τελευταίο!
ΒΑΘΜΟΣ: 3

(Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
Αδιόρθωτος ο Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανίστηκε, μαζί με τον υφυπουργό του, να παίρνει τα… μέτρα σε καταστήματα του λεκανοπεδίου που λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα. Λόγω έλλειψης επενδύσεων, έχει αρκετό χρόνο για τηλεοπτικά σόου.
ΒΑΘΜΟΣ: 1

(Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
Κάθε εβδομάδα ανακοινώνεται από τον Κυριάκο Πιερρακάκη και μια νέα πρωτοβουλία ή υπηρεσία για τη διευκόλυνση των πολιτών, στο πλαίσιο του σχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Ενα από τα ελάχιστα θετικά της κρίσης.
ΒΑΘΜΟΣ: 7(Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών)
Ο Κώστας Καραμανλής περιμένει από τις Βρυξέλλες να εγκρίνουν σειρά έργων με στόχο να ξεκινήσουν κάποια εργοτάξια τους επόμενους μήνες. Τα δημόσια έργα αποτελούν κρίσιμο εργαλείο για τη στήριξη της βυθιζόμενης οικονομίας.
ΒΑΘΜΟΣ: 7(Υπουργείο Τουρισμού)
Είκοσι μέρες μένουν για το άνοιγμα των ξενοδοχείων, οι ξενοδόχοι όμως ακόμα δεν έχουν στα χέρια τους ούτε υγειονομικό πρωτόκολλο ούτε άλλες οδηγίες για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν. Μήπως πρέπει να το επισπεύσετε λίγο, κύριε Θεοχάρη; Λέμε, μήπως…
ΒΑΘΜΟΣ: 2(Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων)
Πολλοί κλάδοι κάθονται ακόμα σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας τις αποφάσεις του Μάκη Βορίδη για τη στήριξή τους. Η υπαγωγή των αγροτών στο υπό κατάρτιση ταμείο εγγυοδοσίας Covid-19 είναι σταγόνα στον ωκεανό…
ΒΑΘΜΟΣ: 2(Υπουργείο Εξωτερικών)
Η φράση που χρησιμοποίησε ο Νίκος Δένδιας «δεν θα στρατιωτικοποιήσουμε την κρίση με την Τουρκία» ήταν τουλάχιστον ατυχής. Στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην απέναντι όχθη του Αιγαίου και φάνηκε αυτό την επόμενη ημέρα, όταν ο Τσαβούσογλου ξεδίπλωσε όλες τις αξιώσεις της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, προτρέποντας «να καθίσουμε να τα βρούμε».
ΒΑΘΜΟΣ: 3(Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
Η υπογραφή της συμφωνίας απόκτησης των ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα ενισχύσει σημαντικά την επιτήρηση των θαλάσσιων και εναέριων συνόρων της Ελλάδας και αποτελεί την απάντηση στα τουρκικά UAV. Η συμφωνία πιστώνεται στον Νίκο Παναγιωτόπουλο (έκλεισε έπειτα από χρόνια συνομιλιών) και αναβαθμίζει περαιτέρω τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ.
ΒΑΘΜΟΣ: 7(Υπουργείο Επικρατείας)
Η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέστα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα λέγοντας ότι «η πολιτική διαμαρτυρία δεν μπορεί να τιμωρηθεί”, ώστε προσφέρει ασυλία στο ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ που παραβίασαν τα μέτρα την Πρωτομαγιά, είναι αν μη τι άλλο φαιδρή. Πόσα μέρα και σταθμά ισχύουν τελικα θα μας πει;
ΒΑΘΜΟΣ: 1

Keywords
νεα κυβερνηση, κυβερνηση, εφημεριδα δημοκρατια, αδωνις γεωργιαδης, lockdown, σχολεια, καλοκαιρι, εκπα, sms, διοδια, χατζηδακης, νέα, ηλεκτρονική, βρυξέλλες, ελλαδα, uav, παμε, ΚΚΕ, πρωτομαγια, κικιλιας, σταση εργασιας, καθαρα δευτερα, κλειστα σχολεια, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, υπουργειο δικαιοσυνης, η ημέρα της γης, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2013, ανοιγμα σχολειων, κωστας καραμανλης, ηλεκτρονική, βημα, εκπα, ιθαγενεια, ισραηλ, νησια, πιεση, πλαισιο, ωρα, uav, αγορα, αδωνις, βδομαδα, εβδομαδες, βρυξέλλες, γινεται, δευτερα, δυνατοτητα, διιστανται, δειχνει, εβδομαδα, εργα, εποχη, ερχονται, εφημεριδα, υπηρεσια, υγειονομικο, κυματα, κυνηγι, κυριε, κυρια, μηνυματα, μηνες, νικο, νοσοκομεια, οχθη, παμε, υπογραφη, προβληματα, ρεκορ, ροες, σιγουρος, σειρα, σοου, σχεδιο, τουρισμος, φορα, χρηστος, χρονος, εκκλησιες, ιατρικο, ιδιαιτερα, η εφημεριδα, κωστας, sms, σωστο, θεσεις, θετικα, χερια
Τυχαία Θέματα