Η αστυνομία έκανε «ντου» και στα ΕΛΤΑ για… έλεγχο

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στα ΕΛ.ΤΑ. πραγματοποίησε τη Μεγάλη Πέμπτη κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο της διερεύνησης για τυχόν αθέμιτες πρακτικές στον τομέα των ταχυμεταφορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί σχεδόν όλες οι εταιρίες του κλάδου των ταχυμεταφορών, ανάμεσά τους η Speedex, η ACS και η Γενική Ταχυδρομική, προκειμένου οι Aρχές να διασφαλίσουν ότι οι καταναλωτές δεν

θα πέσουν θύματα αισχροκέρδειας εν μέσω της πανδημίας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι «η επιμονή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων απέδωσε καρπούς, καθόσον όσες εταιρίες είχαν πρόθεση να αυξήσουν μονομερώς τα τιμολόγια έκαναν πίσω».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εναρμονισμένη πρακτική, το θέμα θα παραπεμφθεί για περαιτέρω έλεγχο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των ελέγχων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στα γραφεία της εταιρίας Speedex εντοπίστηκαν κάποια τιμολόγια στα οποία δεν αναγραφόταν ο ΦΠΑ, ενώ κατά τον έλεγχο στα γραφεία της ACS διαπιστώθηκε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της, με επιπλέον επιβάρυνση. Ωστόσο, σε τελικό στάδιο δεν επιβλήθηκε πρόστιμο σε καμία από τις δύο εταιρίες.

Την ίδια ώρα οι ελληνικές επιχειρήσεις ταχυμεταφορών στο σύνολό τους προειδοποιούν τους καταναλωτές ότι, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης, οι παραδόσεις των δεμάτων ενδέχεται να έχουν μεγάλη καθυστέρηση.

Η αστυνομία έκανε «ντου» και στα ΕΛΤΑ για… έλεγχο via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα