Γνωστός Τούρκος καθηγητής ιστορίας: «Να κάνουμε την Αγία Σοφία οίκο ανοχής»

Μια αηδιαστική συζήτηση σε φιλοερντογανικό εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, σχετικά με το κατά πόσον η Τουρκία πρέπει να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε οίκο ανοχής για αντίποινα στην Ελλάδα.

Ο Γιουσούφ Χαλάτσογλου, εκ των συμμετεχόντων και κύριος πρωταγωνιστής με τα όσα είπε, δεν είναι κάποιος περιθωριακός. Είναι καθηγητής ιστορίας και για 15 χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του κρατικού Ιδρύματος Τουρκικής Ιστορίας.

A sickening debate in pro-#Erdogan national TV network

on whether #Turkey should turn Hagia Sophia into a brothel in order to reciprocate #Greece. pic.twitter.com/YIZWabiAwf

— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) June 16, 2020

Στη συζήτηση για την Αγία Σοφία και τη μετατροπή της ή όχι σε τζαμί, μεταξύ άλλων, ακούγονται τα εξής:

Αλή Ιχσάν Καραχασάνογλου (ισλαμιστής αρθρογράφος): Ως φιλελεύθερο κόμμα ας το εξηγήσουμε αυτό στην Ευρώπη με μία εικόνα της Τουρκίας. Δείτε τι είπε πρόσφατα ο κύριος Χαλάτσογλου. Πως οι Έλληνες χρησιμοποίησαν τζαμιά στην Ελλάδα ως οίκους ανοχής.

Τζεμ Τοκερ: (πρώην πρόεδρος του φιλελεύθερου κόμματος): Αυτό είναι για την Ελλάδα. Εμείς είμαστε απόγονοι των ανθεκτικών Οθωμανών. Μα είμαστε εμείς το ίδιο με την Ελλάδα;

Γιουσούφ Χαλάτσογλου: Όχι δεν ισχύουν αυτά. Υπάρχει και η αρχή της αμοιβαιότητας μεταξύ των κρατών. Μην τα λέτε αυτά.

Τζεμ Τοκέρ: Aυτό που λέτε λοιπόν είναι ότι πρέπει να κάνουμε την εκκλησία μέρος της αμοιβαιότητας. Συμφωνήστε λοιπόν μεταξύ σας να κάνουμε την Αγία Σοφία οίκο ανοχής.

Γιουσούφ Χαλάτσογλου: Δεν μιλάτε καθόλου όταν τα τζάμια στην Ελλάδα πυρπολούνται, καταστρέφονται, μετατρέπονται σε οίκους ανοχής ενώ τα ταφικά μνημεία γίνονται εκκλησίες.

πηγή: tourkikanea.gr

Γνωστός Τούρκος καθηγητής ιστορίας: «Να κάνουμε την Αγία Σοφία οίκο ανοχής» - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα