Γκάλοπ! Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν πως θα κολλήσουν κορωνοϊό – Τι λένε για Τσιόδρα, μέτρα, απαγόρευση και εργασία

Θετικοί στον κορωνοϊό πιστεύουν πως θα βρεθούν οι μισοί Ελληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Interview. Συγκεκριμένα, το 50% θεωρούν πολύ ως αρκετά πιθανό να αποτελέσουν κρούσμα του Covid-19, ενώ το 42% θεωρεί μικρό ή απίθανο αυτό το ενδεχόμενο. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι η αποδοχή των μέτρων της Κυβέρνησης, που το 87% τα βλέπει θετικά, ενώ αρνητικά τα θεωρεί μόνο το 10%.

Τον Σωτήρη

Τσιόδρα κατά κύριο λόγο –και μετά το Νίκο Χαρδαλιά- τους παρακολουθούν στην καθημερινή ενημέρωση το 67%, ενώ το 86% κρίνει την ενημέρωσή του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας ως επαρκή και τεκμηριωμένη και μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά. Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας το 54% τη θεωρεί απαραίτητη, το 37% ζητά επιπλέον μέτρα, ενώ μόνο το 7% απαντά πως δεν ήταν απαραίτητη.

Επίσης, σύμφωνα με το γκάλοπ, το 75% τηρεί απόσταση 2 μέτρων από τους ανθρώπους που συναντά έξω από το σπίτι του, το 22% μερικές φορές ξεχνιέται και μόλις το 3% δεν κρατά αποστάσεις. Τέλος, σε ότι αφορά την εργασία, τον μισθό ή το εισόδημα στις μέρες του κορωνοϊού το 73% απαντά πως έχει επηρεαστεί αρνητικά. Τέλος, το 55% εκτιμά πως οι ισχύοντες περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι το καλοκαίρι, το 30% μέχρι τέλος Απριλίου, το 10% μέχρι το τέλος του έτους και το 5% ακόμη ένα χρόνο ή και περισσότερο.

Η 4η έρευνα για τον κορωνοϊό έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων με την μεθοδολογία iCATI-WEB και με περίοδο διεξαγωγής από 27/3/2020 έως 31/3/2020.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Γκάλοπ! Οι μισοί Έλληνες πιστεύουν πως θα κολλήσουν κορωνοϊό – Τι λένε για Τσιόδρα, μέτρα, απαγόρευση και εργασία via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα