Γιαπωνέζικο φουσκωτό ποδήλατο που ζυγίζει μόλις 5,5 κιλά χωράει ακόμα και σε σακίδιο πλάτης

Φουσκωτό, αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο, το οποίο χωράει ακόμα και σε ένα σακίδιο πλάτης, δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες, δίνοντας λύση σε όσους, λόγω συνθηκών, αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης.

Η ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Τόκιο παρουσίασε πάνω στην ώρα το Poimo, ένα e-bike, ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται να αποφύγουν τα ΜΜΜ για τις κοντινές και μεσαίων αποστάσεων

μετακινήσεις τους στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο.

Με βάρος που δεν υπερβαίνει τα 5,5 κιλά και μια μικρή ηλεκτρική τρόμπα ικανή να το φουσκώσει σε λιγότερο από ένα λεπτό, το Poimo μπορεί να χωρέσει μέσα σε ένα συμβατικό σακίδιο πλάτης, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη του από την ανάγκη εύρεσης πάρκινγκ ή καθιστώντας δυνατή τη μεταφορά του και μέσα σε κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς.

Είναι κατασκευασμένο από θερμοπλαστική πολυουρεθάνη και διαθέτει δύο ζευγάρια μικρών τροχών, έναν μικρό ηλεκτρικό κινητήρα και ένα ασύρματο χειριστήριο ενσωματωμένο στις μικρές λαβές που υπάρχουν για τιμόνι.

Στόχος των επιστημόνων είναι στο μέλλον να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις διαστάσεις και το βάρος του, καθιστώντας το ακόμα πιο εργονομικό. Το πρωτότυπό τους παρουσιάστηκε στο 2020 HRI Conference και παρότι δεν είναι ακόμα έτοιμο για μαζική παραγωγή, ευελπιστούν ότι θα μπορέσει πολύ σύντομα να κυκλοφορήσει στην αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα