Για «τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την δυσπιστία» μίλησε ο Αμερικανός Πρέσβης και όχι για τουρκικές προκλήσεις!

Η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, μάλλον δεν πήγε τόσο καλά όσο θα θέλαμε ως Ελλάδα. Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον κ.Πάιατ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική παραβατικότητα, αλλά δεν απέσπασε ηχηρή δήλωση στήριξης.

FM @NikosDendias met w/ @USAmbPyatt at @GreeceMFA – dvpts in #EasternMediterranean & Turkish illegal actions discussed / Συνάντηση ΥΠΕΞ Ν.Δένδια με Πρέσβη

ΗΠΑ G.Pyatt στο Υπ. Εξωτερικών – εξελίξεις σε Αν.Μεσόγειο & τουρκική παραβατικότητα στο επίκεντρο pic.twitter.com/WkXjOnviEv

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) August 11, 2020

«Επιβεβαίωσα την υποστήριξη των ΗΠΑ στον διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας και τη δέσμευσή τους για ανάπτυξη πόρων στην Ανατολή Μεσόγειο που προωθεί τη συνεργασία και παρέχει θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Αμερικανός Πρέσβης, ο οποίος για μια ακόμη φορά έβαλε στο ίδιο… καζάνι Ελλάδα και Τουρκία.

Και δεν έμεινε εκεί, αλλά δεν έπαιξε καν η λέξη «Τουρκία» και η λέξη «πρόκληση», αφού κατά τον Τζέφρι Πάιατ: «Ως ζήτημα αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν ειρηνικά τα θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο – αποφεύγοντας τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την δυσπιστία»!

«Τυχόν ενέργειες»! Έλεος πια…

2/2 As a matter of principle, we encourage all states to resolve  maritime delimitation issues  peacefully in accordance with international law – avoiding any actions that could further heighten distrust.

— Geoffrey Pyatt (@USAmbPyatt) August 11, 2020

Για «τυχόν ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την δυσπιστία» μίλησε ο Αμερικανός Πρέσβης και όχι για τουρκικές προκλήσεις! - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα