Φάουλ από τον Λευκό Οίκο
Στο «Προεδρικό Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων» ο Λευκός Οίκος θα λέγαμε ότι υπέπεσε σε ένα φάουλ και μάλιστα… αντιαθλητικό!
Σε αντίθεση με τα προεδρικά μηνύματα των τελευταίων ετών, το μήνυμα του 2025 δεν περιλάμβανε τη λέξη Γενοκτονία! Αντίθετα, ανέφερε τον αρμενικό όρο «Meds Yeghern», ο οποίος μεταφράζεται ως «μεγάλο κακό έγκλημα».
Ο όρος αυτός πάντως έχει υπάρξει αντικείμενο πολιτικής διαμάχης πολλές φορές, επειδή θεωρείται αρκετά πιο ασαφής από τη λέξη Γενοκτονία.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν
Και οι 50 Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει επίσημα τη Γενοκτονία των Αρμενίων μέσω ψηφισμάτων ή διακηρύξεων, με αυτή του Μισισίπι να γίνεται η τελευταία που το κάνει το 2022.
Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:Σήμερα τιμούμε τη μνήμη του Meds Yeghern και τιμούμε τη μνήμη εκείνων των υπέροχων ψυχών που υπέφεραν σε μια από τις χειρότερες καταστροφές του 20ου αιώνα. Ξεκινώντας το 1915, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι εξορίστηκαν και βάδισαν μέχρι θανάτου στα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτή την Ημέρα Μνήμης ενωνόμαστε και πάλι με τη Μεγάλη Αρμενική Κοινότητα στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, στο πένθος για τις πολλές ζωές που χάθηκαν.
Κάθε χρόνο, στις 24 Απριλίου, αναλογιζόμαστε τους ισχυρούς και διαρκείς δεσμούς μεταξύ του αμερικανικού και του αρμενικού λαού. Είμαστε περήφανοι για την Αμερικανική Επιτροπή Αρωγής των Αρμενίων και της Συρίας, μια πρωτοποριακή προσπάθεια που ιδρύθηκε το 1915 που παρείχε κρίσιμη ανθρωπιστική υποστήριξη στους Αρμένιους πρόσφυγες και ευγνώμονες για τους χιλιάδες Αμερικανούς που συνεισέφεραν ή προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν τους Αρμένιους που εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους.
Αυτή την ημέρα, γινόμαστε μάρτυρες της δύναμης και της ανθεκτικότητας του αρμενικού λαού απέναντι στην τραγωδία. Είμαστε τυχεροί που τόσοι πολλοί Αρμένιοι έχουν φέρει τον πλούσιο πολιτισμό τους στις ακτές μας και έχουν προσφέρει τόσα πολλά στη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένων παρασημοφορημένων στρατιωτών, διάσημων καλλιτεχνών, διάσημων αρχιτεκτόνων και επιτυχημένων επιχειρηματιών.
Καθώς τιμούμε τη μνήμη όσων χάθηκαν, η κυβέρνησή μου παραμένει προσηλωμένη στη διαφύλαξη της θρησκευτικής ελευθερίας και στην προστασία των ευάλωτων μειονοτήτων. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία με την Αρμενία και να διατηρήσουμε την περιφερειακή σταθερότητα καθώς συνεχίζουμε να επιδιώκουμε διαρκή ευημερία και ασφάλεια.
ANCA: «Επαίσχυντη παράδοση στις τουρκικές απειλές»The Armenian National Committee of America (ANCA) condemned President Trump’s failure to properly recognize the Armenian Genocide, calling it a shameful surrender to Turkish pressure. https://t.co/bjeoujNFKB
— ANCA (@ANCA_DC) April 24, 2025
Έντονα αντέδρασε στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου η πανίσχυρη Αρμενική Εθνική Επιτροπή στις ΗΠΑ (ANCA) σημειώνοντας μεταξύ άλλων:
«Η υποχώρηση του Προέδρου Τραμπ από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ αντιπροσωπεύει μια επαίσχυντη παράδοση στις τουρκικές απειλές – μια επαίσχυντη ακύρωση της ευθύνης του έθνους μας να αποτρέψει τη συνεχιζόμενη γενοκτονική επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας κατά των Χριστιανών Αρμενίων. … Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει καθήκον όχι μόνο να αναγνωρίσει με ειλικρίνεια και πραγματικά τη Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915, αλλά και να αποτρέψει τη συνέχισή της από την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν».
Δείτε επίσης:
Ο μοναδικός χριστιανός βουλευτής στην Τουρκία τόλμησε και τίμησε τη γενοκτονία των Αρμενίων μέσα στο κοινοβούλιο!Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: 110 χρόνια πόνου και ατιμωρησίαςΗ Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για «πολιτική εκμετάλλευση» της γενοκτονίας των Αρμενίων!Βελόπουλος για την επέτειο Γενοκτονίας των Αρμενίων: Το ειδεχθές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας αποτελεί κηλίδα ντροπής
Διαβάστε περισσότερα Φάουλ από τον Λευκό Οίκο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εκεί βρίσκεται σήμερα το Ακάνθινο Στεφάνι του Χριστού – Κι όμως το έχουμε στην Ελλάδα και το ξέρουν ελάχιστοι
- Ηλίας Μαμαλάκης: «Στην κηδεία της Βέφας Αλεξιάδου είδα να πηγαίνει ένα άτομο – Ήταν πολύ θλιβερό, πάρα πολύ»
- ΟΑΚΑ: Ένταση στο φινάλε με οπαδούς και τον Μπάνκι (vid)
- Ένταση στο ΟΑΚΑ στο φινάλε του Παναθηναϊκός – Εφές
- Νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση ο γιος του Γκίλμπερτ Αρίνας
- Καιρός: Με χαλάζι και καταιγίδες η Παρασκευή – Ποιες είναι οι επικίνδυνες ώρες
- Στο Δολό Πωγωνίου η Όλγα Κεφαλογιάννη, ανέβασε φωτογραφία με Κώστα Καραμανλή και Νατάσα Παζαΐτη
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Παρασκευή 25 Απριλίου
- Γκεοργκίεβα – ΔΝΤ: Η Ελλάδα είναι από τις οικονομίες με την καλύτερη απόδοση στην ΕΕ – Αυτό που βλέπουμε εκεί θα θέλαμε να το δούμε παντού
- Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 76-79: Του έσπασε την έδρα και τον περιμένει στην Πόλη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις newsbreak
- Τέλος σε σπείρα ναρκωτικών στις Σέρρες – Μεταξύ των μελών και των πελατών και ανήλικοι!
- Ο μοναδικός χριστιανός βουλευτής στην Τουρκία τόλμησε και τίμησε τη γενοκτονία των Αρμενίων μέσα στο κοινοβούλιο!
- Κατηγορείται για ακραία κακοποίηση ο πρωταγωνιστής της σειράς «Mad Men»!
- Φάουλ από τον Λευκό Οίκο
- Ευρωλίγκα: Δήμιος του Παναθηναϊκού ο Λάρκιν και η Εφές έκανε το 1-1 στο ΟΑΚΑ
- Aναμένεται να… βρέξει χρήμα
- Ελεύθεροι με όρους οι Ρομά που άνοιξαν πυρ σε καταυλισμό
- Νάουσα: Στο «σφυρί» η «Βαρβαρέσος»!
- Στη φυλακή ο 50χρονος που επιτέθηκε με αλυσοπρίονο σε συγχωριανό του
- Ηράκλειο: Ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος σε αρτοποιείο!
- Τελευταία Νέα newsbreak
- Φάουλ από τον Λευκό Οίκο
- Τέλος σε σπείρα ναρκωτικών στις Σέρρες – Μεταξύ των μελών και των πελατών και ανήλικοι!
- Κατηγορείται για ακραία κακοποίηση ο πρωταγωνιστής της σειράς «Mad Men»!
- Aναμένεται να… βρέξει χρήμα
- Στη φυλακή ο 50χρονος που επιτέθηκε με αλυσοπρίονο σε συγχωριανό του
- Ελεύθεροι με όρους οι Ρομά που άνοιξαν πυρ σε καταυλισμό
- Ηράκλειο: Ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος σε αρτοποιείο!
- Γεωστρατηγικό σκάκι με… άρωμα (και) Ελλάδας
- Μαρκ Ρούτε: «Μακροπρόθεσμη απειλή για το ΝΑΤΟ η Ρωσία»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κούβα: Ελεύθερος μετά από 27 χρόνια «κατάσκοπος» των ΗΠΑ
- Το ζαχαρόχορτο που υποστηρίζει τα οστά και το ανοσοποιητικό, χτίζει μύες και βοηθά στην απώλεια βάρους
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος
- Ξεκινά η προπώληση για την Τουραντότ στο Ηρώδειο
- Τραμπ: «Παραχώρηση» από Πούτιν το να μην πάρει όλη την Ουκρανία – Πιέζει για ειρήνη
- Αγριεύει ο καιρός: Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Έρχονται ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
- Σοφία Παυλίδου για Παπαγιάννη: «Είπε στον Σωτήρη Καλυβάτση ότι… έτσι θέλουν αυτές, για να τη φοβερίσω το έκανα»
- Με καλάσνικοφ και πάνω από 30 σφαίρες σκότωσαν τον «θαμνάκια» – Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
- Βενεζουέλα: Η εισαγγελία κατηγορεί τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ για «εμπορία ανθρώπων»



