Εξώδικο στον Δήμο Αθηναίων από τον Κραουνάκη για τη συναυλία της Πρωτοψάλτη

Ο Σταμάτης Κραουνάκης το’πε και το κανε. Ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης εξέφρασε από την πρώτη στιγμή την οργή του για τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη με φορτηγό την περίοδο της καραντίνας.

Ο κ. Κραουνάκης είχε προειδοποιήσει ότι θα κινηθεί νομικά ενάντια του Δήμου όταν τα τραγούδια του ερμηνεύτηκαν από τη μεγάλη καλλιτέχνιδα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς την έγκρισή του. Ο ίδιος ωστόσο δεν κατηγορεί την μεγάλη ερμηνεύτρια ούτε φυσικά τους μουσικούς που έπαιξαν στο φορτηγό.

Ο μουσικοσυνθέτης είχε δηλώσει ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Δήμου και διεκδικήσει

αποζημίωση, η οποία θα διατεθεί για την ενίσχυση των καλλιτεχνών. 

«Με μεγάλη απογοήτευση διαπίστωσα ότι στο πλαίσιο της ως άνω εκδήλωσης ερμηνεύθηκαν ορισμένα από τα τραγούδια – δημιουργήματά μου, δίχως προηγουμένως να έχω ερωτηθεί προς τούτο, πολλώ δε μάλλον δίχως να έχω παραχωρήσει την εκ του νόμου απαιτούμενη άδεια και συγκατάθεση» αναφέρει στο εξώδικο και συνεχίζει: «Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με την κραυγαλέα έλλειψη στοιχειώδους πρόνοιας και παράλειψης νομοθετικής δέσμευσης της πολιτείας δια την ενίσχυση όλων των καλλιτεχνών-δημιουργών μουσικών έργων, οι οποίοι έχουν πληγεί από την υγειονομική λαίλαπα επίθεση του Covid-19, έχουν προσβάλει την προσωπικότητά μου ως δημιουργού».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Lifo.gr, ο Σταμάτης Κραουνάκης υπογραμμίζει ότι «επειδή η συμπεριφορά σας συνιστά προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων μου, επειδή οι συνθήκες της πανδημίας είναι επιβαρυντικές και πέραν του υπέρτατου αγαθού της υγείας είναι ορατή η ανάγκη εξασφάλισης των αναγκαίων προς το ζην και δια έναν έκαστο συνάδελφο μουσικό δημιουργό ο οποίος σήμερα δεν μπορεί να ενταχθεί στα χρηματοδοτικά μέτρα στήριξης και αντιμετώπισης των αρνητικών και τραγικά δυσμενών συνεπειών της υφιστάμενης υγειονομικής κατάστασης […] Διαμαρτύρομαι εντονότατα για την παράνομη συμπεριφορά σας και σας καλώ όπως απέχετε στο μέλλον από όμοιες ενέργειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα