Επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και 13 πανελληνίων κλαδικών ενώσεων – Τι ζητούν από τον πρωθυπουργό

Οι άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η επανεκκίνηση, η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού τομέα παρουσιάζονται σε κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, που απέστειλε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και οι 13 πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις – μέλη του συνδέσμου.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΣΕΤΕ

ζήτησαν υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας, καθώς, όπως τονίζεται, τουρισμός και μεταφορές δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ελεγχόμενες -υγειονομικά- μετακινήσεις.

Τα πρωτόκολλα αυτά πρέπει να είναι ρεαλιστικά και βιώσιμα, πάντα εντός των υγειονομικών δεσμεύσεων και να μπορούν να εφαρμοστούν και από μικρές επιχειρήσεις. Ήδη ο ΣΕΤΕ, όπως τονίζεται, έχει ενημερώσει τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΔΥ, ότι έως τις 11/05 θα παραδοθεί ολοκληρωμένο σχέδιο προς επεξεργασία.

Την ίδια στιγμή, ζήτησαν προγράμματα επιδότησης εργασίας και εργαζομένων, τουλάχιστον για όλο το 2020, αλλά και μείωση του ΦΠΑ από 01/06 και για όσο χρόνο χρειαστεί να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος: της διαμονής στο 6%, όλης της εστίασης στο 13%, της υπηρεσίας του τουριστικού πακέτου στο 13%, των εγχώριων μεταφορών στο 13% και του θαλάσσιου τουρισμού στο 13%.

Τέλος, ζητήθηκε και η μη καταβολή προκαταβολής φόρου εισοδήματος για το 2020. Το μέτρο δεν έχει καμία δημοσιονομική επίπτωση και, εκτός αυτού, όπως σημειώνει ο ΣΕΤΕ, το 2021, με το σύνολο των επιχειρήσεων ζημιογόνο, ο συμψηφισμός προκαταβολής-ζημιών θα είναι αναγκαστικός.

Επιστολή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και 13 πανελληνίων κλαδικών ενώσεων – Τι ζητούν από τον πρωθυπουργό via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα