ΕΟΔΥ: 77 τα νέα κρούσματα (8 εισαγόμενα)! Προ των πυλών «πετσοκομμένο» ωράριο στην εστίαση, τοπικά lockdown έως και… μηνυματάκια!

Με τα πρώτα μέτρα να έχουν ήδη ανακοινωθεί σήμερα το πρωί και την σκληρή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Facebook σχετικά με την διαχείριση της αύξησης των κρουσμάτων το κυβερνητικό επιτελείο και οι επιστήμονες έβαλαν στο τραπέζι μια νέα σειρά μέτρων που αναλύουμε παρακάτω:

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 77 νέα
κρούσματα:

Σήμερα ανακοινώνουμε 77 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Όλα τα σενάρια ανοιχτά

Τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση τις τελευταίες ημέρες, στο Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός». Η κυβέρνηση διαμηνύει απόλυτη ετοιμότητα, ενώ μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, προειδοποιεί και για περαιτέρω εφαρμογές αποφάσεων που θα εισηγηθούν από τους επιδημιολόγους που παρατηρούν την διακύμανση των κρουσμάτων. 

Ωράριο στα καταστήματα

Σαν «άσσο στο μανίκι», η κυβέρνηση επιφυλάσσει επιβολή ωραρίου σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης με ενδεχόμενη ώρα κλεισίματος τις 00:00. Μέτρο το οποίο μοιάζει αμφιλεγόμενο αφού σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, πολλοί θα αποθαρρυνθούν να βγουν για διασκέδαση σε μπαρ και κλαμπ, όμως ενόψει καλοκαιριού προκειμένου να απολαύσουν το ποτό τους, δεν θα είναι λίγοι εκείνοι που θα συγχρωτιστούν έστω και νωρίς το βράδυ. 

Τοπικά lock down

Τα τοπικά lock down που αποτελούν σενάριο τρόμου για επιχειρηματίες και πολίτες, έχουν πέσει στο τραπέζι για κάθε περίπτωση τοπικής έξαρσης των κρουσμάτων αλλά και για όσους επιμένουν να μην συμμορφώνονται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης: «Είμαστε πάντα έτοιμοι για κάθε μέτρο, εάν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Τα SMS στο 13033

Η επαναφορά απαγόρευσης κυκλοφορίας με αποστολή SMS στο 13033 στην οποία αιτιολογείται η κάθε μετακίνηση, προς το παρόν μοιάζει να ανήκει στο παρελθόν και μπορεί ο κύριος Πέτσας να το απέκλεισε, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr είναι ένα ακραίο μέτρο που έχει μπει ήδη στο τραπέζι των συναρμόδιων Υπουργών μετά από εισήγηση των επιστημόνων ως «τελευταίο οχυρό», σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει και οι πολίτες δεν δείξουν την σοβαρότητα που ταιριάζει στην κατάσταση.

Νέα μέτρα για τα πλοία

Η έκτακτη ανακοίνωση ότι από 4 έως 18 Αυγούστου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και στον εξωτερικό χώρο των πλοίων, προκάλεσε εντύπωση, αφού προηγήθηκε η αύξηση της πληρότητας των επιβατών στο 80% από το 65 %. Ο Στέλιος Πέτσας απάντησε ότι η απόφαση πάρθηκε καθώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο, όλο και περισσότερος κόσμος να συνωστίζεται στο κατάστρωμα του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, λόγω φόβου μετάδοσης του ιού. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί απειθαρχία, και τα πλοία συνεχίσουν να αποτελούν επιδημιολογικό κίνδυνο, θα επανεξεταστεί το θέμα της πληρότητας, μετά από οδηγίες των επιστημόνων. 

ΕΟΔΥ: 77 τα νέα κρούσματα (8 εισαγόμενα)! Προ των πυλών «πετσοκομμένο» ωράριο στην εστίαση, τοπικά lockdown έως και… μηνυματάκια! - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα