Ξεφεύγει η κατάσταση: 52(!) τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, μόλις 7 τα εισαγόμενα, ένας ακόμη θάνατος (203 σύνολο)

Με τις μάσκες να επιστρέφουν δριμύτερες σχεδόν σε κάθε κλειστό χώρο, ένεκα της πρόσφατης έξαρσης στα κρούσματα, η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό του ΕΟΔΥ αποκτά νέο ειδικό βάρος, καθότι, όσο πιο σύντομα έχουμε καλά νέα, τόσο πιο γρήγορα παίζει να τις… «ξεφορτωθούμε» και πάλι!

Προς το παρόν τα νέα κάθε άλλο παρά καλά είναι, όπως πιστοποιούν

τα 52 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, από τα οποία μόλις τα 7 είναι τα λεγόμενα «εισαγόμενα», κάτι που σημαίνει πως η κατάσταση γίνεται όλο και πιο ανησυχητική.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 52 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4279, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

1195 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2139 (50.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 56 ετών. 2 (25.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε ένα ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Όσον αφορά, εξάλλου, στη γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων, αυτή έχει ως εξής:

επτά (7) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώραςτέσσερα (4) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχοδεκατέσσερα (14) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικήςεννέα (9) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκηςτέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλαςτέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐαςτέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβουδύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίαςδύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίαςένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικήςένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας

Ξεφεύγει η κατάσταση: 52(!) τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, μόλις 7 τα εισαγόμενα, ένας ακόμη θάνατος (203 σύνολο) - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα