ΕΟΔΥ: 28 τα νέα κρούσματα, αλλά κανένας θάνατος για δεύτερη σερί ημέρα – Εγκρίθηκε η ρεμδεσιβίρη!

Στο πλαίσιο της σημερινής ανακοίνωσής του, ο ΕΟΔΥ έκανε λόγο για 28 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, αλλά το ευχάριστό της υπόθεσης είναι πως για ένα ακόμη 24ωρο δεν έχει καταγραφεί κάποιος νέος θάνατος.

Συνολικά τα θύματα είναι 192 ενώ οι περιπτώσεις της νόσου Covid-19 στη χώρα μας φτάνουν πλέον τις 3.486, με μόλις 8 να είναι οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι,

τη στιγμή που 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κομισιόν ενέκρινε σήμερα επίσημα το πρώτο φάρμακο κατά του κορωνοϊού, το οποίο δεν είναι άλλο από το -ήδη γνωστό- αντιικό φάρμακο ρεμδεσιβίρη (Remdesivir).

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε «άδεια κυκλοφορίας υπό αίρεση» στο εν λόγω φάρμακο για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρά συμπτώματα Covid-19. «Η σημερινή παροχή άδειας κυκλοφορίας στο πρώτο φάρμακο για την αντιμετώπιση της covid-19 είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη μάχη κατά αυτού του ιού», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαία επίτροπος Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

Εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα

«Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι βασική προτεραιότητα της Κομισιόν και για τον λόγο αυτό τα στοιχεία για τη ρεμδεσιβίρη εξετάστηκαν σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα», εξήγησε η Ευρωπαία επίτροπος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Η άδεια για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης δόθηκε μία εβδομάδα μετά τη σχετική σύσταση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), ενώ κανονικά χρειάζονται 67 ημέρες.

ΕΟΔΥ: 28 τα νέα κρούσματα, αλλά κανένας θάνατος για δεύτερη σερί ημέρα – Εγκρίθηκε η ρεμδεσιβίρη! - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα