«Έφυγε» η πριγκίπισσα Μαρία Σινγκ λίγο πριν από τα 32α γενέθλιά της

Μόλις έξι ημέρες προτού γιορτάσει τα 32α γενέθλιά της, άφησε την τελευταία της πνοή από καρδιακό ανεύρυσμα η Αυστριακή πριγκίπισσα Μαρία Σινγκ.

Την είδηση του θανάτου της Μαρία Πέτροβνα Γκαλιτζίν, όπως ήταν το πλήρες όνομά της, επιβεβαίωσε ο σύζυγός της Ρίσι Σινγκ, με τον οποίο είχε αποκτήσει έναν γιο, ηλικίας 2 ετών σήμερα.

Μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο του Μέριλαντ, η δισέγγονη του αυτοκράτορα Καρλ Α και της Ζίτα ντε Μπορμπόν – Πάρμα άρχισε να εργάζεται ως σύμβουλος καταστήματος νυφικών του Χιούστον. Ο γάμος της με τον σύζυγό

της έγινε το 2017 στο σπίτι των γονιών της, της αρχιδούκισσας Μαρία Άννα της Αυστρίας και του πρίγκιπα Πιοτρ Γκαλιτζίν, στο Τέξας.

Η μητέρα της, η οποία είναι γεννημένη στο Βέλγιο, είναι το μεγαλύτερο παιδί του αρχιδούκα Ρούντολφ της Αυστρίας. Γνώρισε τον πατέρα της, Πιοτρ, απόγονο της ρωσικής αριστοκρατίας και πρόεδρο ρωσικής εταιρίας φυσικού αερίου με έδρα το Χιούστον, σε ένα μπαρ της Νέας Υόρκης και μετά τον γάμο τους, το 1981, απέκτησε εκτός από τη Μαρία ακόμη πέντε παιδιά.

Η Σινγκ και τα αδέλφια της έζησαν εντελώς φυσιολογικά παιδικά χρόνια και θυμούνταν την πριγκιπική τους ταυτότητα μόνο όταν τους καλούσαν σε βασιλικούς γάμους. Στο σπίτι, ο πατέρας τους μιλούσε ρωσικά, τα κορίτσια μιλούσαν γαλλικά μεταξύ τους και τα αγόρια γερμανικά. Θεωρούσαν εαυτούς ρωσικής και αυστριακής καταγωγής και πανηγύριζαν πάντα για λογαριασμό και των δύο χωρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο θάνατός της αποτελεί τη δεύτερη απώλεια για την οικογένεια Μπορμπόν – Πάρμα τους τελευταίους δύο μήνες, αφού στα τέλη Μαρτίου έφυγε από το ζωή και η πριγκίπισσα Μαρία Τερέζα της Ισπανίας από κορωνοϊό.

Keywords
Τυχαία Θέματα