«Εφιαλτική» εκτίμηση προβλέπει έως και 1.800.000 θανάτους! Ξεπέρασαν το μισό εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως – 23.000 οι νεκροί

Πάνω από μισό εκατομμύρια κρούσματα του κορωνοϊού είχαν καταγραφεί μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, θετικοί στον ιο είχαν βρεθεί  505.580 άνθρωποι σε 182 χώρες και οι νεκροί την ίδια ώρα ήταν 23.293 σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Ωστόσο, μέχρι και 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη μπορεί να σκοτώσει η επιδημία του κορωνοϊού παρά την λήψη πολύ αυστηρών μέτρων, αναφέρει μια απαισιόδοξη εκτίμηση ερευνητών του Imperial College του

Λονδίνου.

Η «σκοτεινή» αυτή υπόθεση βασίζεται σε μαθηματικές προσομοιώσεις, με όσα ήταν γνωστά σε μια δεδομένη χρονική στιγμή για την ασθένεια Covid-19 (μεταδοτικότητα, θνησιμότητα κ.α.) και για αυτό το λόγο δεν αποτελεί «πρόβλεψη», υπογραμμίζουν οι ερευνητές.

Παράλληλα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα εφαρμοζόταν κανένα απολύτως μέτρο σε όλον τον κόσμο, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι νεκροί θα έφταναν τα 40,6 εκατομμύρια και ο ιός θα πρόσβαλε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού του πλανήτη (7,6 δισεκ.).

Εφόσον ληφθούν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας αρκετά νωρίς, η θνησιμότητα πέφτει στο 0,2 ανά 100.000 ανθρώπους την εβδομάδα. Με βάση το μοντέλο αυτό επομένως, ο αριθμός των θανάτων παγκοσμίως θα μπορούσε να φτάσει το 1,85 εκατομμύριο και τα κρούσματα τα 470 εκατομμύρια.

Δείτε επίσης: Βέτο από Ιταλία, Ισπανία – Απορρίπτουν το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

Αν τα μέτρα ληφθούν με καθυστέρηση και το ποσοστό θνησιμότητας φτάσει το 1,6 ανά 100.000 την εβδομάδα, τότε τα κρούσματα αυξάνονται στα 2,4 δισεκατομμύρια και οι νεκροί στα 10,45 εκατομμύρια.

Σε κάθε περίπτωση οι επιστήμονες αναφέρουν ότι «την παρούσα στιγμή δεν είναι δυνατόν να προβλέψουμε με βεβαιότητα τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων για μια συγκεκριμένη χώρα, ούτε την ακριβή θνησιμότητα».

«Εφιαλτική» εκτίμηση προβλέπει έως και 1.800.000 θανάτους! Ξεπέρασαν το μισό εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως – 23.000 οι νεκροί via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα