Διεθνής κινητοποίηση με αποστολή βοήθειας μετά την καταστροφή στη Βηρυτό – Σε ετοιμότητα και η Ελλάδα

Αρκετές χώρες στέλνουν διασώστες, ιατρικό προσωπικό και ιατρικές προμήθειες (σε ετοιμότητα και η Ελλάδα) για να βοηθήσουν τον Λίβανο να ανακάμψει από την καταστροφή, μετά τις εκρήξεις στη Βηρυτό που έχουν αφήσει , προς το παρόν, τριψήφιο αριθμό θυμάτων (πάνω από 100 λέει ο Ερυθρός Σταυρός), εκατοντάδες αγνοούμενους  και σχεδόν 5000 τραυματίες.

Η Γαλλία αναφέρει ότι στέλνει δύο αεροπλάνα με δεκάδες διασώστες, μια κινητή ιατρική μονάδα και 15 τόνους βοήθειας. Το γραφείο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι η βοήθεια

θα επιτρέπει τη νοσηλεία περίπου 500 θυμάτων. Γάλλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης που σταθμεύουν στο Λίβανο, πρώην γαλλικό προτεκτοράτο, βοηθούν μετά τις εκρήξεις, πρόσθεσε το γραφείο του Μακρόν.

Η Ιορδανία ανακοίνωσε ότι θα αποσταλεί στρατιωτικό νοσοκομείο με όλο το απαραίτητο προσωπικό, ενώ η Αίγυπτος έχει ανοίξει ένα νοσοκομείο επί τόπου στη Βηρυτό για να δέχεται τραυματίες.

Ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Χάμασεκ δήλωσε ότι ο Λίβανος αποδέχθηκε την προσφορά της χώρας του για αποστολή ομάδας 37 διασωστών με σκύλους στη Βηρυτό. Η Δανία είναι επίσης είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια, όπως και η Ελλάδα, με διασώστες και προμήθειες.

Δείτε ακόμα: Έκρηξη στη Βηρυτό – Στους 78 οι νεκροί (100 λέει ο Ερυθρός Σταυρός), πάνω από 4.000 οι τραυματίες

Διεθνής κινητοποίηση με αποστολή βοήθειας μετά την καταστροφή στη Βηρυτό – Σε ετοιμότητα και η Ελλάδα - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα