Αβοήθητη στο μάτι του κυκλώνα (κορωνοϊού) η Λατινική Αμερική

Συνεχίζει να θρηνεί κόσμο η Λατινική Αμερική, η οποία εδώ και καιρό αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το Περού ξεπέρασε την Τετάρτη το όριο των 400.000 κρουσμάτων, ενώ στη χώρα καταγράφηκαν επιπλέον 204 θάνατοι στη διάρκεια 24 ωρών, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 400.683, μετά τον εντοπισμό 5.678 νέων μολύνσεων στη διάρκεια μιας ημέρας, για τη χώρα που έχει πενθήσει 18.816 ανθρώπους από την αρχή της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωνε ότι αποφάσισε

να επιτρέψει τις διεθνείς επιβατικές πτήσεις, παρά το γεγονός πως η χώρα υφίσταται το δεύτερο χειρότερο χτύπημα από την πανδημία στον πλανήτη. Οι διεθνείς πτήσεις προς και από τη Βραζιλία είχαν ανασταλεί τον Μάρτιο, ωστόσο στο εξής οι τουρίστες από όλον τον κόσμο θα μπορούν πλέον να επισκέπτονται τη χώρα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας για τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Ρεκόρ θανάτων

Η απόφαση, πάντως, αποτέλεσε έκπληξη, αφού την Τετάρτη είχε καταγραφεί ρεκόρ θανάτων από τον SARS-CoV-2. Όμως, αν και πλέον θα μπορούν να επισκέπτονται τη Βραζιλία ξένοι τουρίστες, πολλές χώρες δεν έχουν αποφασίσει προς το παρόν να προχωρήσουν σε ανταπόδοση, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Παράλληλα και το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε δυσάρεστα νέα, γνωστοποιώντας ότι μέσα σε ένα 24ωρο είχε καταγράψει 485 νέους θανάτους και 5.752 κρούσματα, ανεβάζοντας τη χώρα στην τέταρτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των κρατών με τα περισσότερα θύματα.

Αβοήθητη στο μάτι του κυκλώνα (κορωνοϊού) η Λατινική Αμερική - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα