Ατόπημα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, πλην ενός, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προχώρησε σε κοινό ψήφισμα σχετικά με τα συμπεράσματα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις 17-21 Ιουλίου, απορρίπτοντας ωστόσο την πολιτική συμφωνία για το ΠΔΠ (πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο) 2021-2027 που παρουσιάστηκε.

Όπως αναφέρει, το Ευρωκοινοβούλιο «είναι έτοιμο να συμμετάσχει αμέσως σε εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο για τη βελτίωση της πρότασης· υπενθυμίζει την εντολή του Κοινοβουλίου του Νοεμβρίου 2018· τονίζει ότι το Κοινοβούλιο πρέπει να δώσει την έγκρισή του στη συμφωνία για τον κανονισμό του ΠΔΠ».

Το

κοινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου εγκρίθηκε με 465 υπέρ, 150 κατά και 67 αποχές, με τη στήριξη των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Καταψήφισε η Ελληνική Λύση, καθώς όπως αναφέρει, τα τρία παραπάνω ελληνικά κόμματα διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές στις παροχές προς τους λαθρομετανάστες και προς Αλβανία, Σκόπια, Τουρκία «στηρίζοντας ομόφωνα ένα ψήφισμα που καμία απολύτως αναφορά δε κάνει στις σημαντικές περικοπές του προϋπολογισμού της αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) και στην πραγματική στήριξη του Έλληνα αγρότη και παραγωγού, ενώ προβλέπει παράλληλα τη θέσπιση νέων επιπρόσθετων ευρωπαϊκών φόρων εις βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών».

Ψήφισμα σήμερα επειτα από την σύνοδο κορυφης που στηρίζουν και ευρωβουλευτές #ΝΔ,#ΣΥΡΙΖΑ, #ΚΙΝΑΛ.
Τα σημεία που επιλέγουν να αναδείξουν μας οδηγούν στην ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ του! @ellinikilisi–@velopky #τουρκια #coronavirus #λαθρομεταναστευση pic.twitter.com/nzE0kE7ciX

— EMMANOUIL FRAGKOS FRAGKOULIS MEP (@e_fragkos) July 23, 2020

Δείτε όλο το προσωρινό κείμενο που εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο:

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ατόπημα των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, πλην ενός, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα