Από σήμερα Δευτέρα «αδειάζουν» δομές, καταυλισμοί και ξενοδοχεία με επιχείρηση αποχώρησης 11.237 προσφύγων

Αρχίζει από σήμερα Δευτέρα η επιχείρηση αποχώρησης 11.237 προσφύγων και μεταναστών από διαμερίσματα, καταυλισμούς και ξενοδοχεία της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επιπλέον, από την 1η Σεπτεμβρίου οι προπληρωμένες κάρτες που δίνονται στους αιτούντες άσυλο θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους αποκλειστικά και μόνο  για την αγορά αγαθών και προϊόντων, και όχι για την ανάληψη μετρητών.

Στόχος του υπουργείου, σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, είναι η εξασφάλιση χιλιάδων θέσεων διαμονής σε υφιστάμενους χώρους στην ηπειρωτική

Ελλάδα, ώστε να καταστεί εφικτή η άμεση αποσυμφόρηση κυρίως των νησιών.

Οσο για την ομαλή ένταξη των αλλοδαπών στην κοινωνία, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, θα υπάρχει συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για τον σχεδιασμό νέων ή την προσαρμογή υπαρχόντων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, συνεργασία με υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ για την πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα και πρόσβαση όλων των αιτούντων διεθνή προστασία σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω των οποίων θα λαμβάνουν εφεξής το οικονομικό τους βοήθημα (ESTIA II cash assistance).

Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο καταβολής εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος πριν από την υπογραφή συμβολαίου ενοικίασης στέγης από τον ωφελούμενο, με σκοπό τη δυνατότητα πληρωμής της προκαταβολής του ενοικίου και την κάλυψη βασικών αναγκών του νοικοκυριού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες που ανήκουν σε πιο ευάλωτες ομάδες, όπως άτομα με αναπηρίες ή ψυχικά ασθενείς.

Από σήμερα Δευτέρα «αδειάζουν» δομές, καταυλισμοί και ξενοδοχεία με επιχείρηση αποχώρησης 11.237 προσφύγων - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα