Απελπισμένες κινήσεις του «στριμωγμένου» Μιωνή κατά της Γιάννας Παπαδάκου

Σε μια περίεργη επικοινωνιακά ενέργεια προέβη ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής, δημοσιοποιώντας μία μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει πριν από περίπου 20 μέρες κατά της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και του συζύγου της, για τα αδικήματα της απάτης και καταδολίευσης, σε σχέση με τη μεταβίβαση του σπιτιού της σε κυπριακή εταιρία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυρία Παπαδάκου, προκειμένου να απαντήσει σε όσα ο κ. Μιωνής ισχυρίζεται, αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο κ. Μιωνής «πρέπει πρώτα να εμφανιστεί στη Δικαιοσύνη και να δώσει εξηγήσεις στην Προκαταρκτική

Εξέταση που ερευνά την εναντίον του μήνυση για απάτη επί δικαστηρίω, που αφορά το δικαστήριο του Λονδίνου και τον Αρειο Πάγο αλλά και το Εφετείο Αθηνών. Να δώσει εξηγήσεις γιατί εξαπάτησε την Ελληνική και τη Βρετανική Δικαιοσύνη και να μην κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι δήθεν είναι κάτοικος εξωτερικού!».

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Μιωνής είχε προσφύγει στα βρετανικά δικαστήρια εναντίον της κυρίας Παπαδάκου σε σχέση με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου τον Δεκέμβριο του 2012, στο οποίο μεταξύ άλλων αποκάλυπτε πως το όνομα του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία εμπλεκόταν «σε υπόθεση φοροδιαφυγής του αμερικανικού IRS (29/6/2006) ύψους 957.000 δολαρίων». Ο βασικός ισχυρισμός του επιχειρηματία στις βρετανικές δικαστικές αίθουσες ήταν πως ουδέποτε «ενεπλάκην σε υπόθεση φοροδιαφυγής ενώπιον των αμερικανικών Αρχών».

Τον ισχυρισμό αυτό ο κ. Μιωνής τον μετέφερε στη συνέχεια και στις ελληνικές δικαστικές αίθουσες, επιδιώκοντας να εκτελέσει την απόφαση που έβγαλε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο και κατάφερε στον Άρειο Πάγο. Ετσι προέβη σε αναγκαστική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της δημοσιογράφου.

Τον περασμένο Μάρτιο, όμως, περιήλθε στα χέρια της κυρίας Παπαδάκου έγγραφο από το αρχείο αποφάσεων και κατασχέσεων της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μιωνής είχε πράγματι εμπλακεί σε υπόθεση φοροδιαφυγής στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για την οποία του επιβλήθηκε φορολογική κατάσχεση ύψους 957.502 δολαρίων από την Υπηρεσία Εσωτερικού Εισοδήματος.

Η κυρία Παπαδάκου, μάλιστα, έχει καταθέσει έγκληση κατά του κ. Μιωνή για τις πράξεις της «ψευδούς καταμήνυσης, της απάτης επί δικαστηρίω και της συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς και για κάθε άλλο διαπραχθέν από αυτόν αδίκημα» στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικείων Αθηνών, που αυτή τη στιγμή ερευνά την υπόθεση.

Αναρωτιόμαστε, μάλιστα, εάν οι ανακοινώσεις του κ. Μιωνή σχετίζονται με το γεγονός πως προχωρούν οι έρευνες στην ελληνική Δικαιοσύνη εναντίον του.

Πηγή: «δημοκρατία»

Απελπισμένες κινήσεις του «στριμωγμένου» Μιωνή κατά της Γιάννας Παπαδάκου - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα