Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: «Επικίνδυνο και ανθυγιεινό το επάγγελμά μας»

Άνθρωποι είναι και οι Αστυνομικοί και κουράζονται, κάτι που φρόντισε να μας… θυμίσει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Θεόφιλος Παπαδάκης, που ανέδειξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του.

«Η αστυνομία είναι κατά 95% ο φορέας υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων για τον κορωνοϊό. Κάνουμε περιπολίες, πλέον μόνο για να εφαρμόσουμε τα μέτρα του κορωνοιού, συχνά πρέπει να γίνουμε δικηγόροι και δικαστές ή εισαγγελείς. Και εμείς είμαστε άνθρωποι, θέλαμε να κάνουμε Πάσχα

στις εκκλησίες και με τις οικογένειές μας», τόνισε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Συμπλήρωσε μάλιστα, πως δεν έχουν γίνει προσλήψεις στα χρόνια των μνημονίων, με παράλληλες ανάγκες στα γήπεδα, το μεταναστευτικό και τις πορείες.

Ο κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε και στα… παράξενα αλλά και στις δυσκολίες που αφορούν στην εφαρμογή του περιορισμού των μετακινήσεων.

Μάλιστα τόνισε: «Στην αρχή δεν ήξεραν πώς να συμπληρώσουν τα έγγραφα και έλεγαν τα κλασικά ελληνικά ψέματα», ενώ υπήρχαν κι άλλες περιπτώσεις όπως «χήρα ήθελε να πάει στο μνήμα, χωρισμένοι ήθελαν να πάρουν σε άλλο νομό τα παιδιά τους για το Πάσχα και άλλα τέτοια ευτράπελα».

Μάλιστα, ο κύριος Παπαδάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει και τη δυσαρέσκεια όλων των συναδέλφων του που ακόμα περιμένουν να ενταχθούν (δικαίως) στα επικίνδυνα και ανθυγιεινά επαγγέλματα: «Κρατήσαμε ψηλά την Ελλάδα, όμως υπάρχει δυσαρέσκεια. Περιμένουμε να γίνει επικίνδυνο και ανθυγιεινό το επάγγελμά μας, ελπίζω η πολιτεία να το σκεφτεί. Κανένας δεν πήρε άδεια από τις 17 Μαρτίου, όλοι οι αστυνομικοί δούλευαν, είναι όλοι στο δρόμο, ελάχιστοι έμειναν στα γραφεία».

Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ: «Επικίνδυνο και ανθυγιεινό το επάγγελμά μας» via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα