Αντιδράσεις για πλήθος Χασιδιστών που βγήκε στους δρόμους του Μπρούκλιν για την κηδεία Ραβίνου (video)

Εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου και έρχονται από τη Νέα Υόρκη, προκάλεσαν την οργή των πολιτών αλλά και του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ένα μεγάλο πλήθος Ορθόδοξων Εβραίων έσπασε τα μέτρα απαγόρευσης για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού το απόγευμα της Τρίτης, με σκοπό να αποχαιρετίσει τον Ραβίνο Τσάιμ Μερτζ που έχασε τη ζωή του από τον ιό.

Scenes like this can set the process of reopening back weeks. Worse off, it risks more funerals.

@NYPDnews is gonna have to camp out of every corner as long as people refuse to listen… pic.twitter.com/09kAk8pY64

— Menashe Shapiro (@menasheshapiro) April 29, 2020

Οι σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στο Μπρούκλιν, μια από τις περιοχές που χτυπήθηκαν έντονα από την φονική πανδημία, ενώ τα μέλη ανήκουν στην κοινότητα των Χασιδιστών που τελευταία έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την βιογραφική σειρά «Unorthodox» η οποία σόκαρε τους συνδρομητές του Netflix.

Tipster says this is the Williamsburg funeral today of Rabbi Chaim Mertz who died from COVID-19 pic.twitter.com/wsTvCrlzpb

— Reuven Blau (@ReuvenBlau) April 29, 2020

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, έσπευσε αμέσως στο σημείο θέλοντας να σταματήσει την κίνηση του πλήθους μέσα στην πόλη που χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και όπως ανέφερε, καταρρίπτει όλα τα μέτρα για την προστασία των πολιτών. 

Ωστόσο πολλοί Χασιδιστές τον κατηγόρησαν για ρατσιστικά σχόλια και κατήγγειλαν ότι κάνει διακρίσεις. 

Αντιδράσεις για πλήθος Χασιδιστών που βγήκε στους δρόμους του Μπρούκλιν για την κηδεία Ραβίνου (video) via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα