Αυξήθηκαν τον τελευταίο μήνα τα διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση

Σημαντική αύξηση σημειώνεται στην προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με έρευνα του Spitogatos, με τα αστικά κέντρα να διατηρούν την πρωτιά.

Η έρευνα συνέκρινε τον αριθμό διαθέσιμων διαμερισμάτων (στοκ) προς ενοικίαση στα μέσα Απριλίου σε σχέση με τα μέσα Μαρτίου 2020. Σε κάποιες περιοχές της Αττικής η αύξηση του στοκ είναι ιδιαίτερα μεγάλη, όπως για παράδειγμα στα Πετράλωνα (44,40%), στον Νέο Κόσμο,

(43,60%), στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας (30,80%) και στον Πειραιά (27,20%).

Μια πιο αναλυτική ματιά στα δεδομένα αποκαλύπτει ότι τα περισσότερα από τα νέα διαμερίσματα που βγήκαν στην αγορά προς ενοικίαση αυτές τις 30 ημέρες είναι επιπλωμένα ή ανακαινισμένα (κάτι που καταδεικνύει ότι πριν βρισκόταν σε πλατφόρμα τύπου Αirbnb).

Επομένως, η αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων ανακαινισμένων ή επιπλωμένων διαμερισμάτων είναι ιδιαίτερα μεγάλη στον Δήμο Αθηναίων, με τα Πετράλωνα και εδώ να καταγράφουν τη μεγαλύτερη αύξηση, με ποσοστό 61,50%, και ακολουθεί το ιστορικό κέντρο με 37%, η περιοχή του Νέου Κόσμου με 29,20% και το Γκάζι, το Μεταξουργείο και ο Βοτανικός με περίπου 20%.

ΠΙΝΑΚΑΣ

Μεγαλύτερες μηνιαίες αυξήσεις αδιάθετων διαμερισμάτων

Αυξήθηκαν τον τελευταίο μήνα τα διαθέσιμα σπίτια προς ενοικίαση via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα