O κορωνοϊός δεν ακύρωσε το μαστίγωμα στην Ινδία, ματαίωσε όμως το Oktoberfest

Τουλάχιστον 1.500.000.000 μαθητές και 63.000.000 δάσκαλοι και καθηγητές έχουν επηρεαστεί σε ολόκληρο τον πλανήτη από το κλείσιμο των σχολείων εξαιτίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την UNESCO. Μάλιστα, σχεδόν οι μισοί μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή στο σπίτι, την ώρα που η λύση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης προτιμάται από την πλειονότητα των κρατών.

Ο κορωνοϊός κορωνοϊός και τα μαστιγώματα
μαστιγώματα για παράβαση του ισλαμικού νόμου στην Ινδονησία. Με μαστίγωμα τιμωρήθηκαν στην επαρχία Ατσεχ έξι άτομα, από τα οποία ένα ανύπαντρο ζευγάρι που πιάστηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου και τέσσερις άνδρες που κατανάλωσαν αλκοόλ. Η εκτέλεση των ποινών δεν ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού, αλλά, αντί να γίνει δημόσια, έγινε σε κλειστό χώρο σαν μέτρο προφύλαξης.Το πράσινο φως άναψε η κυβέρνηση της Ισπανίας, επιτρέποντας στα παιδιά να βγαίνουν από το σπίτι τους, όμως μονάχα για να συνοδεύουν έναν ενήλικα στο σούπερ μάρκετ ή στο φαρμακείο. Παραμένει ωστόσο η απαγόρευση να βγουν βόλτα τα παιδιά, ακόμη κι αν είναι σύντομη.Πάνω από 1 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα χάσει η Γερμανία μετά τη χθεσινή ανακοίνωση ότι εξαιτίας του κορωνοϊού ματαιώνεται το φετινό φεστιβάλ μπίρας του Μονάχου Oktoberfest, που θα διεξαγόταν από τις 19 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου και αναμενόταν να προσελκύσει περίπου 6.500.000 επισκέπτες. Ταυτόχρονα το Βερολίνο ακύρωσε τον φημισμένο μαραθώνιο της πόλης που θα διεξαγόταν στις 27 Σεπτεμβρίου.Οι ΗΠΑ θα χρειαστεί να κάνουν καθημερινά τεστ για τον κορωνοϊό σε 20.000.000 ανθρώπους για να μπορέσουν να βγουν ομαλά από την κρίση, προειδοποιεί στην έκθεσή της «Roadmap to Pandemic Resilience» ομάδα 45 ειδικών. Εκτιμούν επίσης ότι μπορεί να χρειαστεί να περάσει ακόμα και ένας χρόνος μέχρι να επιστρέψουν όλοι στις δουλειές τους.Την ίδια ώρα η Ισπανία ανακοίνωνε την ακύρωση των εορτασμών με τους ταύρους να τρέχουν ανεξέλεγκτοι ανάμεσα στο πλήθος στους δρόμους της Παμπλόνα προς τιμήν του Σαν Φερμίν, που ήταν προγραμματισμένοι για τις αρχές του Ιουλίου.

Η Virgin Australia, το 10% της οποίας ανήκει στον Ρίτσαρντ Μπράνσον, έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμο που καταρρέει εξαιτίας του οικονομικού σοκ από την πανδημία του νέου κορωνοϊού, κηρύσσοντας στάση πληρωμών. Παράλληλα ο Μπράνσον καταβάλλει αγωνιώδεις προσπάθειες να διασώσει από την πτώχευση τη μητρική εταιρία η οποία του ανήκει, τη Virgin Atlantic.

Δείτε επίσης: Το πλυντήριο είναι το… νέο κρεβάτι για τις ερωτικές περιπτύξεις των ζευγαριών

O κορωνοϊός δεν ακύρωσε το μαστίγωμα στην Ινδία, ματαίωσε όμως το Oktoberfest via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα