Air India: 241 νεκροί, ένας επιζώντας! Η τραγωδία και το θαύμα στη συντριβή της πτήσης AI171
Η πρώτη θανατηφόρα συντριβή αεροσκάφους Dreamliner της Boeing συνέβη την Πέμπτη (12/6), 30 δευτερόλεπτα μετά την απογείωση της πτήσης AI171 της Air India από το Αχμενταμπάντ της Ινδίας με προορισμό το Λονδίνο.
Το 787 Dreamliner μετέφερε 242 επιβάτες και πλήρωμα (μεταξύ των οποίων 169 Ινδοί, 53 Βρετανοί, επτά Πορτογάλοι και ένας Καναδός), με τους 241 να καταγράφονται ως νεκροί, ενώ ως εκ θαύματος, ένας Ινδο-Βρετανός, ο Vishwash Kumar Ramesh που καθόταν στην θέση 11Α, κατάφερε να απομακρυνθεί από τα φλεγόμενα
«Όταν σηκώθηκα, υπήρχαν πτώματα παντού γύρω μου. Φοβήθηκα. Σηκώθηκα και έτρεξα. Υπήρχαν κομμάτια του αεροπλάνου παντού γύρω μου. Κάποιος με άρπαξε, με έβαλε σε ένα ασθενοφόρο και με μετέφερε στο νοσοκομείο», είπε ο 40χρονος στους Hindustan Times από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται.
Οι ερευνητές λένε ότι έχουν ανακτήσει πάνω από 270 πτώματα από το σημείο της συντριβής — γεγονός που υποδηλώνει ότι τουλάχιστον 29 άτομα στο έδαφος πέθαναν επίσης.
Μεταξύ των νεκρών είναι τουλάχιστον πέντε φοιτητές ιατρικής, ενώ άλλοι 50 τραυματίστηκαν, όταν το τζάμπο τζετ συνετρίβη πάνω σε μια τραπεζαρία σε μια ιατρική σχολή.
Footage inside of an Ahmedabad medical college hostel showed the debris and destruction after an Air India plane crashed on to the building minutes after taking off on Thursday https://t.co/jzydzRlnZY pic.twitter.com/CzYO44B32R
— Reuters (@Reuters) June 12, 2025
The site of a plane crash near Sardar Vallabhbhai Patel International Airport in Ahmedabad, Gujarat, western India, 12 June 2025. EPA/SIDDHARAJ SOLANKIΤι συνέβη
Προκαταρκτικά δεδομένα δείχνουν ότι το σήμα από το αεροπλάνο χάθηκε στις 1:38 μ.μ. τοπική ώρα, λιγότερο από ένα λεπτό μετά την απογείωση από το Διεθνές Αεροδρόμιο Sardar Vallabhbhai Patel του Αχμενταμπάντ, σύμφωνα με το Flightradar24.
Το αεροσκάφος έφτασε στο μέγιστο υψόμετρο των 625 ποδιών, αν και το υψόμετρο στο αεροδρόμιο είναι περίπου 200 πόδια, σημείωσε το Flightradar.
Δεν είναι ακόμα σαφές γιατί το αεροπλάνο έχασε τόσο γρήγορα υψόμετρο, πριν συντριβεί σε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα σε έναν ξενώνα γιατρών και δημιουργήσει μια μεγάλη πύρινη σφαίρα.
Officials inspect the site of a plane crash near Sardar Vallabhbhai Patel International Airport in Ahmedabad, Gujarat, western India, 12 June 2025. EPA/RAJAT GUPTAΗ ανακοίνωση της Air IndiaΤο βράδυ της Πέμπτης (12/6) η Air India εξέδωσε ανακοίνωση για την τραγωδία της πτήσης AI171:
«Η Air India επιβεβαιώνει ότι η πτήση AI171, που εκτελούσε από το Αχμενταμπάντ προς το Λονδίνο Γκάτγουικ στις 12 Ιουνίου 2025, ενεπλάκη σε ατύχημα. Το 12 ετών αεροσκάφος Boeing 787-8 αναχώρησε από το Αχμενταμπάντ στις 13:38, μεταφέροντας 230 επιβάτες και 12 μέλη πληρώματος.
Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση. Με λύπη μας ενημερώνουμε ότι, από τους 242 επιβαίνοντες, υπάρχουν 241 επιβεβαιωμένοι θάνατοι. Ο μοναδικός επιζών νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Οι επιβάτες αποτελούνταν από 169 Ινδούς υπηκόους, 53 Βρετανούς υπηκόους, 7 Πορτογάλους υπηκόους και 1 Καναδό υπήκοο. Ο επιζών είναι Βρετανός υπήκοος ινδικής καταγωγής.
Η Air India εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται πλέον αποκλειστικά στις ανάγκες όλων των πληγέντων, των οικογενειών τους και των αγαπημένων τους προσώπων.
Μια ομάδα φροντιστών από την Air India βρίσκεται τώρα στο Αχμενταμπάντ για να παράσχει πρόσθετη υποστήριξη. Η Air India συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές που διερευνούν αυτό το περιστατικό».
UPDATE: Air India confirms that flight AI171, operating from Ahmedabad to London Gatwick on 12 June 2025, was involved in an accident.
The 12-year-old Boeing 787-8 aircraft departed from Ahmedabad at 1338 hrs, carrying 230 passengers and 12 crew.
The aircraft crashed shortly…
— Air India (@airindia) June 12, 2025
Τι εξετάζουν οι ερευνητές
Οι ερευνητές και οι ειδικοί ψάχνουν στα συντρίμμια για τα μαύρα κουτιά: τους καταγραφείς στο πιλοτήριο και των δεδομένων πτήσης. Αυτά θα δώσουν αρκετές ενδείξεις για το τι συνέβαινε στην πτήση.
Θα εξεταστούν τα πάντα, από τα αρχεία συντήρησης της αεροπορικής εταιρείας μέχρι τους ελιγμούς των πιλότων, τη θέση του αεροσκάφους καθώς και τις γρίλιες και τα πτερύγια στα φτερά, την εκπαίδευση και την πρόσφατη ανάπαυση των πιλότων, και τις καιρικές συνθήκες την ζεστή ημέρα, όταν οι θερμοκρασίες ήταν κοντά στους 100 βαθμούς Φαρενάιτ.
Officials inspect the site of a plane crash near Sardar Vallabhbhai Patel International Airport in Ahmedabad, Gujarat, western India, 12 June 2025. EPA/RAJAT GUPTAΘα εξετάσουν επίσης βίντεο από το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένου του πλάνου από την απογείωση του αεροσκάφους από το Αχμενταμπάντ.
Σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα, η χώρα όπου συνέβη το περιστατικό θα ηγηθεί της έρευνας, ενώ θα συμμετάσχουν ο κατασκευαστής του αεροπλάνου, η Boeing, και ο κατασκευαστής κινητήρων του αεροσκάφους, η GE Aerospace, καθώς και οι ομοσπονδιακοί ερευνητές συντριβής των ΗΠΑ.
«Δεν νομίζω ότι πρόκειται για κατασκευαστικό ζήτημα ή ζήτημα παραγωγής», δήλωσε ο Jeff Guzzetti, βετεράνος ερευνητής αεροπορικής ασφάλειας στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ και στην Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας.
People stand near debris at the site of a plane crash near Sardar Vallabhbhai Patel International Airport in Ahmedabad, Gujarat, western India, 12 June 2025. EPA/SIDDHARAJ SOLANKIΕίπε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποιο είναι το πρόβλημα – ή τα προβλήματα -, καθώς τα αεροπορικά δυστυχήματα συχνά περιλαμβάνουν αρκετές βλάβες.
«Φαίνεται ότι το αεροπλάνο βγήκε από τον διάδρομο χωρίς πρόβλημα, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσε να ανέβει», επεσήμανε.
Διαβάστε περισσότερα Air India: 241 νεκροί, ένας επιζώντας! Η τραγωδία και το θαύμα στη συντριβή της πτήσης AI171
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο επιζών της συντριβής της Air India πήδηξε από την έξοδο κινδύνου
- Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις ράγες του Μετρό Συντάγματος
- Σαν σήμερα 13 Ιουνίου: Ένας 17χρονος πυροβολεί τη Βασίλισσα Ελισάβετ έξι φορές ενώ εκείνη παραμένει ατάραχη στο άλογό της
- ΠΩΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ..."ΞΕΦΡΙΖΟΥΝ" ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΜΕ ΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
- Nετανιάχου: Συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας - Εξελίξεις στη Γάζα και ανησυχίες για το Ιράν
- Η θεραπεία της φαλάκρας έρχεται από την Ισπανία;
- Μετρό: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του σταθμού "Σύνταγμα" - Αλλαγές στην κυκλοφορία στη Γραμμή 3
- Air India: Συγκλονιστικό βίντεο μέσα από το αεροσκάφος ώρες πριν συντριβεί – Δεν λειτουργούσε τίποτα
- Μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα 13 Ιουνίου: Ο Άγιος που τιμά η εκκλησία μας και κάνει συνέχεια θαύματα
- Τpαγωδία: «Είναι απλώς ένα κοινό κρυολόγημα», είπαν οι Γιατροί, και το 5χρονο κοριτσάκι πeθανε 5 μέρες μετά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις newsbreak
- Τελευταία Νέα newsbreak
- Air India: 241 νεκροί, ένας επιζώντας! Η τραγωδία και το θαύμα στη συντριβή της πτήσης AI171
- Το Newsbreak συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ
- ΣΥΡΙΖΑ: Μαζική έξοδος στελεχών από την Κεντρική Επιτροπή – Τέσσερις νέες παραιτήσεις
- Κυριάκος tours: Μετά την Οδησσό πάει Μολδαβία και Σουηδία
- Λίβανος: Ένας νεκρός σε ισραηλινή επίθεση με drone σε σταθμευμένο όχημα
- Νετανιάχου: «Η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν επιστρέφει – Η Άγκυρα δεν έχει μέλλον ηγεμονίας»
- Η «Αγία» πυρηνική τριάδα του Πούτιν εγγυάται την κυριαρχία της Ρωσίας!
- Ακαδημία Πλάτωνος: Τριτοκοσμικές εικόνες από παιδική χαρά που έχει μετατραπεί σε γκέτο
- Τρεις συλλήψεις για τις φωτιές σε Ωραιόκαστρο και Χορτιάτη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ιράν: Πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις – Με «σκληρή τιμωρία» απειλεί ο Χαμενεΐ
- Αεροπορική τραγωδία με 241 νεκρούς σε πτήση για Λονδίνο – Η στιγμή της συντριβής
- Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Στις φλόγες το αρχηγείο των «Φρουρών της Επανάστασης» - Νεκρός ο Σαλάμι
- Σαν σήμερα 13 Ιουνίου – Τα σημαντικότερα γεγονότα της σημερινής ημέρας
- Επιχείρηση «Rising Lion»: Στις φλόγες ξανά η Μέση Ανατολή - Στα άκρα η σύγκρουση Ισραήλ - Ιράν
- Νετανιάχου για Ιράν: Οι επιθέσεις θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί
- ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις 50 ΕΠΑΣ - Δείτε τις 36 ειδικότητες
- To Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση στο Ιράν: Εκρήξεις στην Τεχεράνη, έκτακτη σύσκεψη από Τραμπ
- Διάγγελμα Νετανιάχου: «Χτυπήσαμε στην κορυφή του προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν»
- Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν: Εκρήξεις στην Τεχεράνη - Εξαπολύσαμε προληπτικά πλήγματα, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας