Θέλει να μας ξεκάνει – Ένα μήνα επιβιώνει πάνω στα χαρτονομίσματα, το γυαλί ή το ατσάλι ο αδίστακτος ιός!

Σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το πόσο ανθεκτικός είναι κορονοϊός και τις ημέρες που μπορεί να επιβιώσει σε διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ο SARS-CoV-2, ο ιός που προκαλεί την COVID-19, μπορεί να επιβιώσει πάνω σε χαρτονομίσματα, σε γυαλί ή ανοξείδωτο ατσάλι για ως και 28 ημέρες, πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ο ιός της γρίπης, ανακοίνωσαν αυστραλοί επιστήμονες τη Δευτέρα (12/10)

στοιχείο που υπογραμμίζει πόσο απαραίτητος είναι ο καθαρισμός και το πλύσιμο των χεριών για την καταπολέμηση της πανδημίας. Σύμφωνα με ερευνητές του CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) του εθνικού επιστημονικού οργανισμού της Αυστραλίας, στους 20° Κελσίου, ο SARS-CoV-2 παραμένει μολυσματικός για 28 ημέρες πάνω σε ομαλές επιφάνειες, όπως πλαστικοποιημένα χαρτονομίσματα ή το γυαλί του είδους που χρησιμοποιείται για...

> Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: Θέλει να μας ξεκάνει – Ένα μήνα επιβιώνει πάνω στα χαρτονομίσματα, το γυαλί ή το ατσάλι ο αδίστακτος ιός!

Keywords
Τυχαία Θέματα