Ζωγράφου: Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τις εστίες γκέτο - Οι διάλογοι της συμμορίας

«Μόνο στην Πολυτεχνειούπολη είμαι ασφαλής». Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι της σπείρας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου. Ελεύθεροι οι 7 συλληφθέντες.Δολοφόνοι, βιαστές, έμποροι ναρκωτικών, ληστές και κλέφτες, είχαν έδρα την φοιτητική εστία της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου. Ακόμα και face control στην είσοδο της φοιτητικής εστίας έκαναν μέλη των τριών εγκληματικών οργανώσεων,…

Ελεύθεροι οι επτά συλληφθέντες - Ανάμεσά τους και η δόκιμη αστυνομικός

Όπως έγινε λίγο νωρίτερα γνωστό, ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά συλληφθέντες της Πολυτεχνειούπολης, ανάμεσά τους και η δόκιμη αστυνομικός, που διώκονται για πλημμελήματα και έχουν παραπεμφθεί ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς.

Οι κατηγορούμενοι θα περάσουν και πάλι το κατώφλι της Ευελπίδων στις 10 Οκτωβρίου 2022, καθώς η δίκη τους αναβλήθηκε λόγω της απουσίας του βασικού μάρτυρα αστυνομικού.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματιών πράξεων, έχουν παραπεμφθεί για να απολογηθούν την Παρασκευή, μετά από προθεσμία που έλαβαν.

Το κωδικό λεξιλόγιο της σπείρας

Τα μέλη των συμμοριών φρόντιζαν να χρησιμοποιούν τηλεφωνικές συσκευές καταχωρημένες σε ονόματα αχυρανθρώπων για να μην γίνονται αντιληπτοί. Παράλληλα χρησιμοποιούσαν επιχειρησιακές τηλεφωνικές συσκευές (ghost numbers) με πληθώρα τηλεφωνικών συνδέσεων, καθώς και διαδικτυακές εφαρμογές κρυπτογραφημένης επικοινωνίας. Ενδεικτικό είναι και το κωδικό λεξιλόγιο που είχαν αναπτύξει:

Κυρία, άσπρη: κοκαΐνη Mall: καλής ποιότητας υδροπονική κάνναβη Μαύροι, σκυλιά: αστυνομικοί Διαθεσιμότητα και ΕΔΕ για τη δόκιμο αστυφύλακα

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η δόκιμος αστυφύλακας που συνελήφθη την Τρίτη κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, διατάχθηκε σε βάρος της η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, για διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Η 22χρονη δόκιμη αστυφύλακας του Α.Τ. Ζωγράφου, ζούσε στην εστία μαζί με τον αλλοδαπό σύντροφο της και λειτουργούσε ως «δούρειος ίππος» για τους κακοποιούς. Δεν δίσταζε μάλιστα να επιδεικνύει ακόμα και το όπλο της μέσα σε χώρους της εστίας, όπως έκαναν και τα μέλη των συμμοριών που συνελήφθησαν την Τρίτη.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την εξάρθρωση των τριών εγκληματικών ομάδων, διαπιστώθηκε ότι η 22χρονη αστυνομικός, είχε ματαιώσει δύο αστυνομικές επιχειρήσεις, πριν από ένα χρόνο. Είχε επικοινωνήσει με μέλος της εγκληματικής συμμορίας προκειμένου να ειδοποιήσει τον «Έσκο» να κρυφτεί. Συνθηματικά είχε πει χαρακτηριστικά: «Έχει κακοκαιρία σήμερα και δεν πρέπει να βγείτε έξω».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκος σε τηλεοπτική του συνέντευξη είπε χαρακτηριστικά:

«Αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί και περιλαμβάνονται στις δικογραφίες, υπάρχει παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οποίος μετέδιδε πληροφορίες που αφορούσαν την δράση της Ελληνικής Αστυνομίας σε κακοποιούς, δεν μπορεί να έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα