Ξεκάθαρη απειλή του Ιράν προς το Ισραήλ: «Σταματήστε τις θηριωδίες στη Γάζα αλλιώς έρχεται κι άλλο σοκ»

Το Ιράν αποκαλεί το Ισραήλ ως «καρκινικό όγκο» που θα «εξαλειφθεί από τον παγκόσμιο χάρτη».Φουντώνουν οι ανησυχίες για τυχόν εμπλοκή του Ιράν στην αιματοχυσία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, μετά τη νέα απειλητική προειδοποίηση των Φρουρών της Επανάστασης προς το Τελ Αβίβ, με…

«Κανείς δεν θα μπορεί να σταματήσει τους μουσουλμάνους και τις δυνάμεις της αντίστασης, αν συνεχιστούν τα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος εναντίον των Παλαιστινίων (…) ο βομβαρδισμός της Γάζας θα

πρέπει να σταματήσει αμέσως», υπογράμμισε ο Χαμενεΐ.

«Οι αξιωματούχοι του σιωνιστικού καθεστώτος θα πρέπει να δικαστούν για τα εγκλήματά τους εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα», εκτίμησε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «πρέπει να απαντήσουμε, πρέπει να αντιδράσουμε στα όσα συμβαίνουν στη Γάζα».

Εξάλλου ο Χαμενεΐ επέκρινε «τους αξιωματούχους κάποιων χωρών» που στηρίζουν το Ισραήλ και οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η Χαμάς, κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου, «σκότωσε αμάχους».

«Δεν είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι αυτοί στους οικισμούς είναι όλοι τους ένοπλοι. Και ακόμη κι αν ήταν άμαχοι, πόσοι από αυτούς σκοτώθηκαν;», διερωτήθηκε, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι σκοτώνει «αμάχους, ανάμεσά τους γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους» στη Γάζα.

{https://twitter.com/PressTV/status/1714211514154926525}

Χθες, Δευτέρα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, δήλωσε ότι ο χρόνος για μια πολιτική λύση στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών φατριών εξαντλείται και ο πόλεμος πλησιάζει στο στάδιο της εξάπλωσης σε άλλα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν, ανακοίνωσε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι συζήτησε τηλεφωνικά το παλαιστινιακό ζήτημα με τους ομολόγους του της Τυνησίας, της Μαλαισίας και του Πακιστάν.

Πιο συγκεκριμένα έγραψε ο Ιρανός υπουργός: «Σήμερα, στην επικοινωνία μου με τους ομολόγους μου της Τυνησίας, της Μαλαισίας και του Πακιστάν, τονίστηκε η ανάγκη να σταματήσουν το συντομότερο δυνατό οι σιωνιστικές δολοφονίες και τα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα και να σταλεί γρήγορα ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Τόνισα ότι ο χρόνος για μια πολιτική λύση εξαντλείται και ότι ο πόλεμος πλησιάζει αναπόφευκτα στο στάδιο όπου είναι πιθανό να επεκταθεί και σε άλλα μέτωπα».

Σύμφωνα με το Ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Αμίρ Αμπντολαχιάν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στη Γάζα και το Ισραήλ με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ.

Μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν είναι ένθερμοι υποστηρικτές των Παλαιστινίων, ενώ η Τεχεράνη δεν κρύβει ότι στηρίζει με όπλα και χρήματα τη Χαμάς, την παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 οι θρησκευτικοί ηγέτες του Ιράν είναι ένθερμοι υποστηρικτές των Παλαιστινίων, ενώ η Τεχεράνη δεν κρύβει ότι στηρίζει με όπλα και χρήματα τη Χαμάς, την παλαιστινιακή οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα