Βορίδης: Δεν υπάρχει μέρα που ο πρωθυπουργός δεν ασχολείται με την καταπολέμηση της ακρίβειας

Επανέλαβε τη διαφωνία του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο Μάκης Βορίδης.Ο Μάκης Βορίδης είπε ότι το ζήτημα της καταπολέμησης της ακρίβειας είναι νούμερο 1 για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν υπάρχει μέρα που να μην ασχοληθεί με αυτό» (σ.σ. την ακρίβεια)…

Όσον αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο υπουργός Επικρατείας επανάλαβε τη διαφωνία του, με την ταυτόχρονη επισήμανση, ωστόσο, ότι «από εκεί και πέρα είναι μια επιλογή του πρωθυπουργού, αν κρίνει, όποτε κρίνει, όπως κρίνει». Επιχειρηματολόγησε δε, πως είναι νομικά αδιάφορη η μορφή της σχέσης που

συνάπτουμε με άλλους ανθρώπους και «στην απόφαση να παντρευτείς το όλο θεσμικό πλαίσιο είναι διαμορφωμένο κυρίως και πρωτίστως [...] να προστατεύσει τα παιδιά [...] η βασική μέριμνα του νομοθέτη είναι αυτή».

Τούτου δοθέντος, «κατ' αρχήν ο γάμος είναι ένας θεσμός, ο οποίος απευθύνεται σε αυτούς που αντικειμενικά έχουν τη δυνατότητα να κάνουν παιδιά, βιολογικά να τεκνοποιήσουν», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας. Η επιχειρηματολογία του οποίου κατέληξε με το ερώτημα, όπως είπε, «αν η οποιαδήποτε συζήτηση για το γάμο χωρίς να συνοδευθεί από την υιοθεσία, έχει κάποια πρακτική αξία».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η οποία επεκτάθηκε και σε πιο προσωπικά ζητήματα, ο κ. Βορίδης δήλωσε, τέλος, ότι του αρέσει να διαβάζει Νίτσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βορίδης,voridis