Μητσοτάκης - φον ντερ Λάιεν: 2,2 δισ. από την Ε.Ε. στην Ελλάδα - Διατίθενται και από τα «αχρησιμοποίητα» κεφάλαια

«Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.Την κινητοποίηση πόρων από την ευρωπαϊκή Ένωση έως και του ποσού των 2,2 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στις κοινές της δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά…

Μητσοτάκης: Επείγον η ΕΕ να δείξει τη μέγιστη ευελιξία για να στηρίξει την Ελλάδα

«Θα ήθελα να επισημάνω τη βαρύτητα της κατάστασης. Η Ελλάδα

τον περασμένο μήνα υπέστη δύο πολύ μεγάλες καταστροφές που δεν είχαμε ξαναδεί ιστορικά: την τεράστια πυρκαγιά στον Έβρο, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της Ευρώπης και την κακοκαιρία Daniel που έπληξε τη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα ιδιαίτερα σκληρά. Είχαμε τις χειρότερες πλημμύρες που είδαμε ποτέ στην ιστορία της Ελλάδας και στην ιστορία της Ευρώπης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα ήθελε και πάλι να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου σε εκείνους που έχασαν αγαπημένους ανθρώπους στη διάρκεια αυτής της κακοκαιρίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις μονάδες έκτακτης ανάγκης, την πολιτική προστασία, όλες τις δυνάμεις που συμμετέχουν ενεργά σε όλη την προσπάθεια” τόνισε.

Έδειξε φωτογραφία της περιοχής Μεταμόρφωση τονίζοντας ότι «δεν έχουμε ξαναδεί παρόμοια κατάσταση με τόσο μεγάλη καταστροφή στη γεωργική παραγωγή, στις υποδομές μας. Φυσικά το σημαντικότερο είναι οι Ζωές των ανθρώπων και οι περιουσίες τους, τα σπίτια τους και είναι προτεραιότητά μας αυτοί οι άνθρωποι να επιστρέψουν στα σπίτια τους, στις επιχειρήσεις τους. Πραγματικά στηριζόμαστε στην Ευρώπη για να το καταφέρουμε αυτό».

«Η οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και είμαστε σε θέση να καλύψουμε με πολλές άμεσες ανάγκες χωρίς να παρεκκλίνουμε από τους στόχους του προϋπολογισμού που έχουμε και είναι πολύ επείγον η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει την μέγιστη υποστήριξη και ευελιξία προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα και βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βοήθεια, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση,voitheia, ellada, evropaiki enosi