«Βοήθεια στο Σπίτι»: Είμαστε απλήρωτοι, λένε οι εργαζόμενοι

Τον εμπαιγμό τους από το Υπουργείο Εσωτερικών καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019 ως και σήμερα, όπως καταγγέλουν.

«Ο εμπαιγμός του Κυρίου Θεοδωρικάκου στους εργαζόμενους του Βοήθεια στο Σπίτι δεν έχει τέλος», τονίζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι Ευρυτανίας - Φθιώτιδας - Φωκίδας.

«Οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι διαβάζοντας σήμερα το δελτίο τύπου του υπουργείου Εσωτερικών ότι οι έχει

πληρωθεί το 95% ξεχειλίσουν από οργή για τον εμπαιγμό αυτόν», προστίθεται στην ίδια καταγγελία που έχει αποδέκτη τον αρμόδιο υπουργό.

«Κύριε υπουργέ το 95% των εργαζομένων έχει πληρωθεί της Γ Δόση του 2019 και σήμερα έχουμε Απρίλιου του 2020», είναι η απάντηση των συνδικαλιστών στην αναφορά του Υπουργού Εσωτερικών πως «Δεν έχει πληρωθεί η εξόφληση, που αντιστοιχεί μόνο στο 5% του συνολικού ποσού, αποκλειστικά δηλαδή των φορέων που έχουν αποστείλει στην ΕΕΤΑΑ, τα παραστατικά πληρωμής τους τις τελευταίες 10 ημέρες».

Υπενθυμίζεται πως το ΥΠΕΣ, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις Χαρίτση πως «εν μέσω πανδημίας» οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι  «απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019 έως και σήμερα», υπογράμμισε ότι «οι φορείς που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" για το έτος 2019 και έχουν στείλει στην ΕΕΤΑΑ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την πληρωμή τους, μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2020, έχουν πληρωθεί και την Γ΄ Δόση του Προϋπολογισμού που έχουν καταθέσει, δηλαδή, συνολικά μέχρι σήμερα το 95% αυτού», μεταξύ άλλων.

Το σωματείο επιμένει πάντως ότι «σε αυτή την δύσκολη στιγμή που περνάει η κοινωνία μας, ο ρόλος του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" για τη στήριξη των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, είναι πολύ σημαντικός» και ότι, παρόλ'αυτά, «οι εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα (...) δεν στηριζόμαστε επαρκώς, καθώς είμαστε απλήρωτοι». 

Οι ίδιοι εργαζόμενοι «συγχρόνως αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίας τους χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», κατά την ίδια ανακοίνωση.

«Σας καλούμε σαν Υπουργείο να μεριμνήσετε άμεσα για την καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"  πριν από τις γιορτές του Πάσχα και όχι να επιδίδεστε σε φθηνή επικοινωνιακή πολιτική», καταλήγει το Σωματείο εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι Ευρυτανίας - Φθιώτιδας - Φωκίδας.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα