Βίντεο του Guardian για τη μάχη των Ελλήνων γιατρών με τον κορονοϊό

Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Guardian βρέθηκε στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό «Σωτηρία». Δείτε το βίντεο.

Στον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετώπισε το κύμα της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρεται ο Guardian.

«Παρά την οικονομική

κρίση μιας δεκαετίας που παρέλυσε τα νοσοκομεία της, η Ελλάδα φαίνεται να διατηρεί υπό έλεγχο στο ξέσπασμα του κορονοϊού, με πολύ χαμηλότερο αριθμό θανάτων από πολλά άλλα ευρωπαϊκά έθνη», τονίζεται στη δημοσίευση της βρετανικής εφημερίδας.

Η ηλεκτρονική έκδοση του Guardian βρέθηκε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον νέο ιό, και συνομιλήσε με την επικεφαλής της κλινικής Covid-19 Γιώτα Λουρίδα, η οποία εξηγεί πώς αντιμετωπίζουν οι γιατροί την κρίση ενώ αναφέρθηκε και στα μέτρα που έλαβε η χώρα.

Όπως δηλώνει η κ. Λουρίδα στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα «ήταν πολύ βασικό ότι τη στιγμή που άρχισαν να αυξάνονται τα κρούσματα στην Ελλάδα και να ανεβαίνει η καμπύλη, έπεισαν τελικά τα νούμερα και η ενημέρωση τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα. Το κομμάτι αυτό, το να διαφυλάξουμε την υγεία, νομίζω ότι χτύπησε μια χορδή στον περισσότερο κόσμο, να προστατέψουμε, τους αδύναμους, τους ευάλωτους, τους ηλικιωμένους, τους γονείς μας».

«Το αποτέλεσμα του lockdown άρχισε να φαίνεται και στον αριθμό των καινούριων εισαγωγών σε καθημερινή βάση. Μειώθηκε ο αριθμός της μετάδοσης, οπότε μας δόθηκε χρόνος για τον εξοπλισμό και το προσωπικό που ήδη υπήρχε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες που υπήρχαν. Νομίζω ότι όλοι θυμηθήκαμε γιατί ξεκινήσαμε και κάνουμε ιατρική και οι νέοι γιατροί και οι παλιότεροι που έχουν εμπλακεί ενεργά. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε κάπου αλλού» προσθέτει.

Δείτε το ρεπορτάζ του Guardian:

{https://youtu.be/1nTqaG49Tzw}

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα