Βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι: «Παίζετε με εμάς που δεν έχουμε να φάμε;»

Βίντεο ντοκουμέντο από το Κουκάκι: «Δυο χιλιάρικα στολές και παίζετε με εμάς που δεν έχουμε να φάμε;» - Η ΕΛΑΣ αρνείται ότι υπήρξε περιστατικό βίας - Συνολικά έγιναν 9 συλλήψεις

Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Στα πλάνα, τα οποία παρουσιάστηκαν από τον Τ/Σ Alpha,

άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης στην επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στην οδό Ματρόζου 45, στο Κουκάκι.

Ένας αστυνομικός επιχειρεί στη συνέχεια να κόψει το λουκέτο και την αλυσίδα, στην είσοδο του κτιρίου, με έναν τροχό.

Από το παράθυρο, άνθρωποι πετούν αντικείμενα στους αστυνομικούς, ενώ ένας εξ αυτών ακούγεται να φωνάζει: ««Και παίζετε με εμάς;».

«Ε, ρε ξεφτίλες. Ξεφτίλες. Δυο χιλιάρικα στολές να παίρνετε και παίζετε με εμάς που δεν έχουμε να φάμε;», συνεχίζει.

Δείτε το βίντεο

ΕΔΕ ζήτησε ο Αλιβιζάτος

Νωρίτερα, σε επιστολή του, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επικεφαλής επιτροπής αρμόδιας για την αστυνομική βία, ανέφερε ότι τα ΜΑΤ «εισήλθαν χωρίς εντολή εισαγγελέα σε παρακείμενη κατοικία και κακοποίησαν άγρια τον πατέρα και τους δυο γιούς του» και ζήτησε να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ).

Ο κ. Αλιβιζάτος γνωστοποίησε μεταξύ άλλων ότι κοινοποιεί τη δική του επιστολή και στον Συνήγορο του Πολίτη για να επιληφθεί της υπόθεσης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ολισθηρός κατήφορος της κυβέρνησης διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην επώνυμη καταγγελία γυναίκας πως χτυπήθηκαν και προσήχθησαν μέσα στο σπίτι τους ο σύζυγος και οι γιοι της, επειδή ζήτησαν εισαγγελική παραγγελία για να επιτρέψουν την είσοδο στην αστυνομία.

«Την ίδια στιγμή, η εικόνα πολίτη δεμένου πισθάγκωνα σε ταράτσα πολυκατοικίας και με κουκούλα στο κεφάλι, θυμίζει στρατιωτική επιχείρηση σε χώρες εμπόλεμης ζώνης» πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιρρίπτοντας στους κ.κ. Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη την ευθύνη «για τις ατελείωτες αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αφού αυτοί τους επιτρέπουν να λειτουργούν “με λυμένα τα χέρια”».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «το δόγμα “νόμος και τάξη” που ξεδιπλώνουν ουδεμία σχέση έχει με την ασφάλεια των πολιτών. Το μόνο που εξυπηρετεί αυτός ο ολισθηρός κατήφορος είναι να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός στις παλινωδίες της κυβέρνησης. Και τελικά το μόνο που καταφέρνει είναι παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και να διαταράσσει την κοινωνική συνοχή και ειρήνη».

Κουκάκι: Γνωστός σκηνοθέτης καταγγέλλει πως ξυλοκοπήθηκε από την ΕΛΑΣ, μαζί με τα παιδιά του

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Κατασκευασμένες ειδήσεις

Σε απάντησή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για «παγίδα θανάτου», αναφερόμενο σε μηχανισμό με καρφιά που εντοπίστηκε σε κτίριο στο Κουκάκι και έκανε λόγο για «κατασκευασμένες ειδήσεις, με κουκούλες -που δεν υπήρχαν- με ξεγυμνώματα -που δεν υπήρχαν- , με τάχα παραβίαση ιδιωτικού χώρου χωρίς εισαγγελέα -που δεν υπήρξε-, πλημμύρισαν διαδίκτυο και οθόνες».

«Με λύπη διαπιστώνουμε ότι πολιτικά κόμματα, με πρώτο βέβαια τον συνήθη επισπεύδοντα ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλαν ανακοινώσεις, περί βίας, αυθαιρεσίας, καταπάτησης δικαιωμάτων και καταστολής. Πραγματικά πρέπει να συνέλθουν στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.

Κάλεσε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ απαντήσει «με ποια πλευρά είναι» και επεσήμανε ότι «είναι απολύτως αυτονόητο, πως οποιαδήποτε καταγγελία για παραβίαση δικαιωμάτων, παραπέμπεται στην επιτροπή διερεύνησης του περιστατικών αυθαιρεσίας του Συνηγόρου του Πολίτη και στις υπηρεσίες της Αστυνομίας για διεξαγωγή έρευνας».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κουκάκι: Άφησαν γυναίκα ημίγυμνη, δεμένη πισθάγκωνα, σε ταράτσα κατάληψηςΟικογένεια - Κουκάκι: «Ζητήσαμε να δούμε ένταλμα, μας χτύπησαν και μας συνέλαβαν»Κουκάκι: Αστυνομικοί περνούν χειροπέδες σε πολίτες σε ταράτσα (Βίντεο)  
Keywords
Τυχαία Θέματα