Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Τι κατέθεσε ο 27χρονος που προσκάλεσε την Γεωργία στο πάρτι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις  στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Το θύμα έσπασε τη σιωπή της και μίλησε για εκείνη τη νύχτα ενώ αναμένεται να δώσει και νέα κατάθεση παρουσία ψυχολόγου. Τι κατέθεσε ο άνδρας που προσκάλεσε την 24χρονη στο πάρτι.Παρουσία ψυχολόγου, η 24χρονη κοπέλα θύμα βιασμού θα κληθεί για νέα κατάθεση ενώ την ίδια στιγμή αναμένονται και τα τελικά αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις - το δείγμα έχει σταλεί…

Η κατάθεση ψυχής της Γεωργίας

Η Γεωργία Μπίκα μίλησε στο zougla.gr και περιέγραψε όσα βίωσε, τόσο από την στιγμή που έφτασε στο ξενοδοχείο, όσο και από την αντιμετώπιση της αστυνομίας, μέχρι να δημοσιοποιηθεί η υπόθεση.

Όπως είπε, βρισκόταν σε ρεβεγιόν στο σπίτι του εργοδότη της, όταν ένας φίλος της άρχισε να της στέλνει μηνύματα για να πάει σε πάρτι που διοργάνωνε σε ξενοδοχείο. Τότε, πήγε μαζί με μία 17χρονη φίλη της στο πάρτι, όμως κάποια στιγμή αποφάσισε να φύγει.

«Ήταν φανερό ότι δεν ήμασταν ευχαριστημένες με το πάρτι και είπαμε θα καθίσουμε περίπου μισή με μία ώρα, να πιούμε ένα ποτό και να φύγουμε. Εγώ επέλεξα να πιω δύο ποτήρια σαμπάνια και μου έφεραν και ένα άλλο ποτό που δεν το είχα βάλει εγώ», είπε χαρακτηριστικά.

Παρ’ όλα αυτά, ήταν ζαλισμένη και στεκόταν με δυσκολία, οπότε αποφάσισε να επιστρέψει στο ξενοδοχείο και να κλείσει ένα δωμάτιο.

«Επέστρεψα στο ξενοδοχείο, πήρα ένα δικό μου δωμάτιο, το πλήρωσα. Μετά προέκυψε ένα άλλο τηλέφωνο, το οποίο την επόμενη μέρα που έκανα την καταγγελία έμαθα ότι ήταν ο βιαστής μου. Καθώς βγαίνω από το ασανσέρ και ψάχνω το δικό μου δωμάτιο υπάρχουν τρία άτομα στο διάδρομο που ήταν από το πάρτι γιατί μου το είπαν οι ίδιοι. Ήταν νεαρά παιδιά. Μου έκαναν χιούμορ, ότι ''άσε το δικό σου το δωμάτιο, εδώ είναι το δικό μας για να κοιμηθείς, μην ανησυχείς καθόλου''. Το μόνο που θυμάμαι είναι να μου λένε αυτό, να προσπαθούν να μου αλλάξουν γνώμη και να ανοίγουν ένα δικό τους δωμάτιο», πρόσθεσε έπειτα.

«Έτσι όπως σηκώθηκα, βλέπω κάτω το εσώρουχό μου. Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό, δε θυμάμαι να το έβγαλα. Καθώς γυρνάω στο δωμάτιο βλέπω αντρικά ρούχα, κάλτσες, μια βαλίτσα, κάτι χάπια. Αντρικά πράγματα. Και ένα δωμάτιο τεράστιο, μια σουίτα. Ντρεπόμουν. Εκείνη την στιγμή ντράπηκα γιατί συνειδητοποίησα το τι μπορεί να έχει συμβεί. Θεωρώ ότι υπάρχει μια ομάδα που προσπαθεί να εκμεταλλεύεται ή να οδηγεί κορίτσια ευάλωτα. Είχα φτάσει σε ένα σημείο το οποίο ήταν λιπόθυμο. Ήταν φανερό ότι ήμουν κακοποιημένη», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Στο φως η κατάθεση της ανήλικης φίλης της

Η 24χρονη πήγε στο πάρτι έπειτα από πρόσκληση ενός άνδρα τον οποίο θεωρούσε «φίλο» της, όπως είπε, και γνώριζε από γνωστό καφέ της πόλης, μαζί με μία ανήλικη φίλη της.

Ως εκ τούτου, η 17χρονη κατέθεσε στην Αστυνομία για όλα όσα έγιναν στο ξενοδοχείο, εξιστορώντας με κάθε λεπτομέρεια όσα είδε να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια της ή υπέπεσαν στην αντίληψή της.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το MEGA, η 17χρονη κατέθεσε: «Φτάσαμε στο δωμάτιο 401 όπου συναντήσαμε περίπου 13 άτομα. Από αυτά άντρες ήταν πέντε-έξι. Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να μείνω. Χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, οι περισσότερες γυναίκες μού έμοιαζαν εκδιδόμενες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα».

Η ίδια, ακόμα, δήλωσε στις Αρχές: «Λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι, έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της Αστυνομίας, θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μια από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: "Τι φοβάστε; Αφού είμαι εγώ εδώ!"».

Για το τι έγινε όταν αποφάσισαν να φύγουν, η 17χρονη ανέφερε: «Ύστερα από ένα μισάωρο και ενώ η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη, ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε, η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητό της για να γυρίσει σπίτι».

Έπειτα, ωστόσο από περίπου δέκα λεπτά, την κάλεσε για να δει τι κάνει, όμως εκείνη της είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο.

«Να μιλήσουν και άλλες γυναίκες»

Ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας σημείωσε πως αναμένονται τα στοιχεία των τοξικολογικών και λοιπών εξετάσεων προκειμένου να υπάρχει πλήρης εικόνα.

«Η κλινική εξέταση της ιατροδικαστού δείχνει ότι υπάρχουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στην κνήμη, υπάρχει δηλαδή μια πίεση που δημιούργησε τις μελανιές. Η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην καταγγέλλουσα. Οι τοξικολογικές και παρόμοιες εξετάσεις αναμένονται. Όταν βγουν όλες μαζί, θα έχουμε ένα πλήρες, ξεκάθαρο συμπέρασμα για το πόσοι ασέλγησαν στην κοπέλα και αν υπήρχε βία, αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει δεχτεί δύο τηλεφωνήματα από γυναίκες που φαίνεται να κακοποιήθηκαν με παρόμοιο τρόπο.

«Κάνουμε έκκληση αν έχουν υποστεί το ίδιο, να βγουν και να καταγγείλουν. Οι προσπάθειές μου συνεχίζονται ώστε οι κυρίες αυτές να έρθουν στις Αρχές και να εμπιστευτούν τις Αρχές για να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Τόνισε δε πως ακόμα δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει τον βιασμό τους «κατά τον ίδιο τρόπο» -όπως είπε χαρακτηριστικά- το 2016 και 2018, αντίστοιχα. «Δεν ήρθαν στο γραφείο μου, υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία. Σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων ο ίδιος απάντησε ότι δεν υπέστησαν κακοποίηση από τα ίδια πρόσωπα που έχει καταγγείλει η 24χρονη.

Keywords
Τυχαία Θέματα