Βάζει τον Μητσοτάκη στο «κάδρο» Βρούτση ο Τσίπρας με δίλημμα win win

Να εγκλωβίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία κατάσταση lose lose και να τον φέρει στη Βουλή «απολογούμενο» για το φιάσκο με τα voucher επιχειρεί πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας ανοιχτά στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αφού παρά το άδειασμα διατηρεί στη θέση του τον κ. Βρούτση, ο οποίος «απολαμβάνει της εμπιστοσύνης

του Πρωθυπουργού», όπως τονίστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Πέτσα.

Δεν είναι τυχαία η δήλωση του πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ζήτησε «εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο της δήθεν τηλεκατάρτισης» και έκανε ιδιαίτερη μνεία «στην άμεση εμπλοκή συνεργάτιδας του κ. Βρούτση σε εταιρία που είχε αναλάβει την εκτέλεση του κατάπτυστου αυτού έργου».

Πολύ δε περισσότερο, διόλου τυχαία δεν είναι η νέα παρέμβαση της τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου, η οποία κάλεσε τον κ. Βρούτση να απαντήσει στο ερώτημα εάν «γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης και το Μέγαρο Μαξίμου για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος - σκανδάλου ή ήταν δική του πρωτοβουλία που υλοποιήθηκε εν αγνοία του πολιτικού του προϊσταμένου;»

Είναι εμφανές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πληροφορίες πως το εν λόγω πρόγραμμα ήταν σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα να επιχειρούν να στριμώξουν τον «αδύναμο κρίκο» κ. Βρούτση να απαντήσει σε μία ερώτηση που ή θα εκθέσει τον Πρωθυπουργό ή θα αυτοενοχοποιηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, σε σύσκεψη που είχε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με συνεργάτες του το μεσημέρι της Πέμπτης αποφασίστηκε η επανακατάθεση της επίκαιρης ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό, επικαιροποιημένης όμως με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει μετά και την ακύρωση του προγράμματος τηλεκατάρτισης υπό το βάρος των κοινωνικών και πολιτικών αντιδράσεων.

Έτσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει παρέμβαση στη Βουλή, αφενός για να «σπάσει» την υγειονομική ζώνη που επιχειρείται να στηθεί γύρω από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη για την υπόθεση των ΚΕΚ, αποδίδοντας την πλήρη ευθύνη μονάχα στον αρμόδιο υπουργό, αφετέρου για να στριμώξει το Μέγαρο Μαξίμου στα σχοινιά της αδιαφάνειας, ώστε να μην περάσει απλά ως ένα πρόγραμμα που ανακλήθηκε λόγω... γκάφας.

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου παρατηρεί με προσοχή τις διαρροές της ΝΔ για «σκάνδαλα εκατομμυρίων σε καταρτίσεις επί ΣΥΡΙΖΑ», κάνοντας λόγο για απέλπιδα προσπάθεια «να πείσει πως όλοι είμαστε ίδιοι».

Απαντώντας πάντως επισημαίνουν πως πάντοτε γίνονταν καταρτίσεις, με τη διαφορά ότι «το σκάνδαλο εν προκειμένω δεν είναι η τηλεκατάρτιση αλλά η πιστοποίηση που έδωσε ο κ. Βρούτσης στο τραγελαφικό περιεχόμενο των επτά πλατφορμών, κατόπιν φωτογραφικού διαγωνισμού. Πώς κατάφεραν σε διαγωνισμό δυόμιση ημερών να καταθέσουν προγράμματα εκατοντάδων χιλιάδων σελίδων, χωρίς να έχουν από πριν προνομιακή ενημέρωση, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους έμεινε εκτός αφού δεν πρόλαβαν;» διερωτώνται αξιωματούχοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπενθυμίζουν ότι αποτέλεσε πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην αξιοποιήσει τη δυνατότητα που έδωσε η Κομισιόν να δοθούν απευθείας οι ενισχύσεςι και όχι μέσω ΚΕΚ, κατ' εξαίρεση από ό,τι γίνεται από το 2011 λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα