Βαρεμένος: «Το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη είναι καρικατούρα κράτους»

Καρικατούρα κράτους αποτελεί το κράτος Μητσοτάκη, αναφέρει ο Γιώργος Βαρεμένος μιλώντας στην «Αυγή της Κυριακής».

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι μια καρικατούρα κράτους, που αποτέλεσε το πρόσχημα για τη δημιουργία όχι απλώς ενός κομματικού, αλλά ενός ακριβοπληρωμένου προσωπικού στρατού, που δεν έχει το προηγούμενό του σε ευρωπαϊκή χώρα», εκτιμά ο τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στην «Αυγή της Κυριακής».

Αναφερόμενος

στο κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου Αθηνών-Λαμίας λόγω κακοκαιρίας, ο κ. Βαρεμένος σχολίασε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να ρωτήσουμε τον υπεύθυνο του επιτελικού κράτους: όταν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει η κυβέρνηση και η Περιφέρεια, ενώ όταν κυβερνάει η ΝΔ, φταίει ο τοπικός διοικητής της Τροχαίας;». Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, συνακόλουθα, διερωτάται αν θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι περιφερειάρχες κ.κ. Σπανός και Πατούλης και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Βαρεμένος τονίζει ότι όσον αφορά το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών «έδειξε μια μανία διακοπής και αναστολής των έργων. Γλίτωσαν μόνο εκείνα που είχαν ολοκληρωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια «βλέπει» «πολιτική βαρβαρότητα» απέναντι στα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου στο μετρό Θεσσαλονίκης, ενώ καταλογίζει ευθύνες στο Υπουργείο για τις εξελίξεις όσον αφορά στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και το έργο Άκτιο-Αμβρακία.

Τέλος, όσον αφορά στα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βαρεμένος υπογραμμίζει: «Ο στόχος δεν πρέπει να είναι η συνένωση υπαρχουσών δυνάμεων, αλλά η δημιουργία ενός υπερσυνόλου, ικανού να οδηγήσει σε πολιτική-πολιτιστική ανάταση και να δώσει την ευκαιρία στον πρόεδρο Αλ. Τσίπρα και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα