Βακάκης: Ο Σκλαβενίτης στο στόχαστρο του ισχυρού άνδρα των Jumbo για τις Κυριακές

Τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Jumbo και ο Απόστολος Βακάκης όχι μόνο στήριξε την απόφασή του να ανοίγει τις Κυριακές, αλλά έβαλε στο στόχαστρο τον Σκλαβενίτη που ακολουθεί διαφορετική πολιτική.

Τα παράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Απόστολο Βακάκη και τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές, ενώ για ακόμη μια φορά μπήκε στο επίκεντρο ο Σκλαβενίτης που ακολουθεί άλλη πολιτική και δεν ανόγει

τις Κυριακές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες η αλυσίδα Jumbo ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα της σε Πρέβεζα και Κατερίνη θα παραμένουν ανοιχτά και τις Κυριακές.

Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, με την κίνηση του να ανοίγει τα συγκεκριμένα καταστήματα Κυριακές στηρίζει την τοπική απασχόληση και τόνισε ότι ο θόρυβος για την λειτουργία την Κυριακή προκλήθηκε όταν η Jumbo ανακοίνωσε την πρόθεση της, την ίδια στιγμή που σε Πρέβεζα και Κατερίνη ο τοπικός ανταγωνισμός λειτουργούσε ανενόχλητος σε επταήμερη βάση.

«Εάν είχαμε την πολυτέλεια, θα πρότεινα να μην δουλεύουμε ούτε τις Τετάρτες» ανέφερε τονίζοντας ότι η κίνηση του έγινε προς απάντηση και στον τοπικό ανταγωνισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση μετόχου σχετικά με την επιλογή της Σκλαβενίτης να μην ανοίγει τα καταστήματα της τις Κυριακές, ο Απόστολος Βακάκης ανέφερε ότι η εκτίμηση του είναι ότι μπορεί να είναι μία επιχειρηματική αρχή η οποία στην πορεία να εξελίχθηκε σε marketing.

«Εφόσον αισθάνεται τόσο δυνατός ώστε να πηγαίνει κόντρα στον ανταγωνισμό ας συνεχίσει να το κάνει», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν όμως έγινε η σύγκριση με την Σκλαβενίτης, η οποία δεν ανοίγει τις Κυριακές ο κ. Βακάκης, είπε σύμφωνα με το FnB Daily πως «ορισμένοι κάνουν marketing και θέλουν να δείξουν ότι είναι υπέρ των εργαζομένων, είναι δικαίωμά τους» και συνεχίζοντας πρόσθεσε πως «δεν ξέρω κατά πόσο η απόφαση να μην ανοίγει καμία Κυριακή είναι προς όφελος των εργαζομένων». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Απόστολος Βακάκης βάζει στο στόχαστρο την Σκλαβενίτης. Τον Οκτώβριο του 2016 στην ετήσια παρουσίαση της Jumbo στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος της Jumbo χαρακτηρίζοντας το deal τότε, Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλο, τόνισε πως «ήταν η χειρότερη επιλογή που έκανε η οικογένεια Σκλαβενίτη και μίλησε για παράλογες ακροβασίες» ενώ για το συγκεκριμένο deal είπε πως «η οικογένεια Σκλαβενίτη πήρε μάλλον τα λάθος χάπια».

Keywords
Τυχαία Θέματα