Τζορτζ Φλόιντ: Νέο βίντεο «καίει» δεύτερο αστυνομικό

Νέο βίντεο δείχνει τον αστυνομικό Τou Thao να προστατεύει από το πλήθος τον συνάδελφο του Ντέρεκ Σόβιν, ενώ ο ίδιος δολοφονεί τον Τζορτζ Φλόιντ.

Νέο βίντεο σχετικά με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ έρχεται στη δημοσιότητα και «καίει» έναν εκ των παρευρισκόμενων αστυνομικών.

Συγκεκριμένα δείχνει τον αστυνομικό Τou Thao ο οποίος την ώρα της δολοφονίας τελεί χρέη φρουρού και προστατεύει από το πλήθος τον συνάδελφο του, που πατά στο λαιμό τον Αφροαμερικανό.

Μάλιστα, φαίνεται

πως ο ίδιος ήταν απτόητος την στιγμή που αυτόπτες μάρτυρες έκαναν εκκλήσεις και προειδοποιούσαν ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πεθαίνει.

«Φύγε από τον λαιμό του, δεν κουνιέται!» και «θα τον αφήσεις να σκοτώσει αυτόν τον άνθρωπο μπροστά σου;» αναρωτιέται ένας περαστικός ενώ ο Φλόιντ ψυχορραγεί κάτω από την ασφυκτική πίεση του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν.

Για 8 λεπτά λοιπόν και 46 δευτερόλεπτα ο Τou Thao απλά παρατηρεί την δολοφονία και αποτρέπει όποιον περαστικό θελήσει να πλησιάσει για να δει τι συμβαίνει.

Μέχρι στιγμής, το νέο επίμαχο βίντεο αναρτήθηκε στο instagram και κάνει τον γύρο των social media.

{https://www.instagram.com/tv/CBa3UXqhim4/?utm_source=ig_embed}

Παράλληλα, το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών θα διεξαγάγει επείγουσα συζήτηση σχετικά με τις κατηγορίες για «συστηματικό ρατσισμό, αστυνομική βαναυσότητα και βία εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων» στις Ηνωμένες Πολιτείες μεθαύριο, Τετάρτη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση.

Η απόφαση αυτή, που ελήφθη χωρίς καμία εναντίωση από τις 47 χώρες μέλη του σώματος, ακολουθεί ένα αίτημα είχε υποβληθεί την περασμένη εβδομάδα από την Μπουρκίνα Φάσο εκ μέρους αφρικανικών κρατών, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι μέλος του φόρουμ που έχει την έδρα του στη Γενεύη.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα