Τζανάκης: «Όχι» στο lockdown, «ναι» στα στοχευμένα μέτρα

Τον λόγο για τον οποίο είναι αντίθετος σε ένα πιθανό lockdown εξήγησε ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Αντίθετα, επισήμανε την ανάγκη λήψης στοχευμένων μέτρων, όπως το κυκλικό ωράριο.Ο Νίκος Τζανάκης πιστεύει ότι ένα lockdown τώρα όχι μόνο δεν θα βοηθούσε στη διασπορά του κορονοϊού, αλλά θα ήταν και επιβλαβές. «Το καθολικό απαγορευτικό δεν έχει αποτελεσματικότητα, αλλά αυτή…

Λουκίδης: Κανείς εμβολιασμένος με τρίτη
δόση δε νοσηλεύεται

«Σε μέρη με ιδιαίτερο συγχρωτισμό, όπως στα σουπερμάρκετ, πρέπει να υπάρξει υψηλότερη προστασία και καλή εφαρμογή της μάσκας» σημείωσε από πλευράς του ο πνευμονολόγος Στέλιος Λουκίδης.

Δήλωσε πάντως ότι είναι πολύ σημαντικό πως «45 με 50.000 κάθε μέρα κάνουν 3η δόση και το επόμενο δίμηνο θα έχουμε σημαντικό αριθμό ανθρώπων που θα μπουν στην τρίτη δόση».

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, «από τους νοσηλευόμενους που έχουμε που είναι εμβολιασμένοι δεν υπάρχει κανένας νοσηλευόμενος με 3η δόση, η δεύτερη μέση δόση όσων έχουν εμβολιαστεί και νοσηλεύονται είναι κοντά στο Μάρτιο, δηλαδή υπάρχει χρονικό διάστημα 7 με 8 μήνες».

«Δεν είναι ακάλυπτος εντελώς ο εμβολιασμένος με δεύτερη δόση, διαδράμουν δύσκολη πορεία οι περισσότεροι αλλά βγαίνουν από το νοσοκομείο», είπε.

«Πάνω από 60 οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται και με υποκείμενα. Πεθαίνουν εμβολιασμένοι κυρίως μεγάλης ηλικίας όταν έχει παρέλθει το εξάμηνο με υποκείμενα που σχετίζονται πολύ με την άμυνα τους» εξήγησε.

Το ποσοστό, σημείωσε, είναι 75% εμβολιασμένοι – 25% ανεμβολίαστοι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες COVID. 82% – 18% σε ΜΕΘ COVID. «Οι υγειονομικοί πρέπει να κάνουν self test ερχόμαστε σε επαφή με ασθενείς» τόνισε ο Στέλιος Λουκίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζανάκης, Όχι,tzanakis, ochi