Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος από την Προανακριτική

«Παραβιάστηκαν και τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορούμενου», επισήμανε ο Δ. Τσοβόλας, αναφερόμενος στον Δ. Παπαγγελόπουλο, με τον οποίο αποχώρησε από την Προανακριτική εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

«Αποχωρούμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Η διαδικασία είναι παράνομη και άδικη», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρης Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής.

«Παραβιάστηκαν και τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορούμενου», συμπλήρωσε και αποχώρησε μαζί με τον πελάτη του. 

Νωρίτερα σήμερα,

ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται να ανέφερε στην Επιτροπή πως η παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας μεταξύ του Νίκου Παππά και του Σάμπυ Μιωνή, συνιστά το έγκλημα της κατασκοπεία, επειδή αποκαλύπτει κρατικά μυστικά. 

Κατά τον κ. Παπαγγελόπουλο, δε, το usb έπρεπε ν’ αποσταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα, προτού δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο, συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή».

Υποργάμμισε, παράλληλα, πως «αυτά τα διαβάζουν και άλλες χώρες εχθρικές προς το Ισραήλ για να ξέρουμε ποιοι είναι εγκληματίες στη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος άφησε αιχμές και τον Γιάννη Ρουμπάτη, κάνοντας λόγο περί αντισημιτισμού.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ολοκληρώνονται οι εργασίες της Προανακριτικής -αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας- και οι επόμενες 15 ημέρες θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να συνταχθεί το πόρισμα της Επιτροπής.

Εν συνεχεία, αυτό θα κατατεθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου και σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει εντός του Ιουλίου, θ’ αποφασιστεί με μυστική, ονομαστική ψηφοφορία, εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα