Τσίπρας: Οι τέσσερις λόγοι «αντιπερισπασμού» της ΝΔ

Στην αναβάθμιση των αιτίων, τα οποία σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «οδηγούν τη ΝΔ σε πρωτοφανή πόλωση με τις παράνομες ηχογραφήσεις», προχώρησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το Μεσολόγγι.

 

1. Πίσω από τη ζοφερή κατάσταση που διαμορφώνεται στο δημόσιο διάλογο με τις «πρακτόρικες και μαφιόζικες πρακτικές», ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει αντιπερισπασμό της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, πρωτίστως, από το

μείζον πεδίο της οικονομίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε στην εξίσωση εκ νέου και το ερώτημα τυχόν πρόωρων εκλογών ως προσπάθεια «απόδρασης της κυβέρνησης» από το αδιέξοδο των επιλογών της στην οικονομία. «Δεν ξέρω αν θα έχουμε εκλογές ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι βλέποντας τα αποτελέσματα τους στην οικονομία, βλέποντας τη διάλυση που έχουν επιφέρει και τον σκληρό χειμώνα που έρχεται, είναι πολύ πιθανόν να επιχειρήσουν να αποδράσουν. Να αλλάξουν την ατζέντα από τη συζήτηση κατασκευάζοντας σκάνδαλα, για να κρύψουν τα δικά τους, για να φέρουν την ατζέντα εκεί που θέλουν».

«Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος όλων των τελευταίων ετών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε το ακατόρθωτο. Παρέλαβε την οικονομία με ανάπτυξη, μετά από 12 συνεχή τρίμηνα, 2,8% και ήδη από τον Οκτώβριο, πολύ πριν την πανδημία, τη βύθισε στην ύφεση».

«Βλέποντας αυτή την εξέλιξη, προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες. Μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων για να κρύψει το ένα και μοναδικό και μεγάλο σκάνδαλο. Ότι παρέλαβε 37 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μία εφιαλτική προοπτική» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας την εγκληματική αδράνεια της Πολιτείας στη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Πέραν της οικονομίας, στον ΣΥΡΙΖΑ στέκονται σε τρία ακόμα σημεία, η αλληλουχία των οποίων όπως τονίζουν, επιβεβαιώνει τα «αλλεπάλληλα αδιέξοδα του κ. Μητσοτάκη» που οδήγησαν στον αντιπερισπασμό της περασμένης Δευτέρας:

1. Την περασμένη Πέμπτη έφθασε στην Προανακριτική πόρισμα του ΕΟΠΠΥ, σύμφωνα με το οποίο ο σύζυγος της κας Ράικου ζημίωσε το Δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ με συνταγογράφηση υπέρ της Novartis. «Η κα Ράικου δηλαδή, πάνω στην οποία είχε βασίσει το σύνολο της επιχειρηματολογίας της η ΝΔ για τα περί σκευωρίας, μόνο αξιόπιστη μάρτυρας δεν μπορεί να θεωρηθεί» σημειώνουν.

2. Την περασμένη Παρασκευή έφθασε στην Προανακριτική δικογραφία για την υπόθεση της Πανγαία, στην οποία καταγγέλλεται ότι ποσό 2,6 εκατ. ευρώ πήγε μέσω του κ. Παπασταύρου, συνεργάτη του κ. Σαμαρά, στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ το 2015.
Ως προς το επιχείρημα ότι η υπόθεση είχε αρχειοθετηθεί, από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν αφενός πως «ουδέποτε είχε διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα» και αφετέρου ότι «αρχειοθετήθηκε λόγω της απόφασης του ΣτΕ (παραγραφή) και όχι γιατί διερευνήθηκε και δεν βρέθηκε τίποτα».

3. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο κ. Μητσοτάκης «βρέθηκε σε ακόμη πιο δεινή θέση για την εν κρυπτώ χρηματοδότηση με δημόσιο χρήμα ακόμα και ανύπαρκτων ΜΜΕ, χωρίς κανένα κριτήριο, και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να κρύβει τη λίστα με τα ποσά, προκειμένου να την «μαγειρέψει» για να γλιτώσει τόσο τις πολιτικές ευθύνες όσο και ενδεχόμενες ποινικές του κυβερνητικού εκπροσώπου».

Απάντηση με Παππά στην Προανακριτική

Την ίδια ώρα πάντως, παρά την επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση, η Κουμουνδούρου επιχειρεί ρελάνς στο επαναλαμβανόμενο αίτημα της ΝΔ για διαγραφή του Νίκου Παππά, καλώντας τη ΝΔ «να διευρύνει το κατηγορητήριο και να συμπεριλάβει τον Νίκο Παππά στην Προανακριτική».

Με τον τρόπο αυτόν η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι στέλνει μήνυμα πως δεν έχει τίποτα να κρύψει, ενώ στελέχη αναφέρουν ότι «παράλληλα βάζει εκ νέου στο κάδρο τον Αντώνη Σαμαρά για τις καταγγελίες για «μίζα 2,6 εκατ. ευρώ», αφού ούτε αυτός μπορεί να μείνει εκτός Επιτροπής».

Έτσι εκτιμά ότι φέρνει το Μέγαρο Μαξίμου και τον κ. Μητσοτάκη σε άβολη εσωκομματικά θέση: «Εκτός εάν φοβάται κάτι για τον κ. Σαμαρά και τις εκκρεμότητές του, που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επωμιστεί. Γιατί αυτός, όντως, δύσκολα διαγράφεται» προσθέτουν από την Κουμουνδούρου.

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα