«Φυσικά και θα εισβάλουμε στα νησιά της Ελλάδας» - Οι εμπρηστικοί διάλογοι στο CNN Turk

Μόνιμη πλέον η τουρκική προκλητική ρητορική τόσο από ΜΜΕ όσο και από πολιτικούς παράγοντεςΚάθε μέρα και πιο εμπρηστικές οι δηλώσεις που γίνονται για την χώρα μας από τα τουρκικά ΜΜΕ σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία. Όπως μεταδίδει…

Τσαβούσογλου: Το θέμα των νησιών του Αιγαίου είναι ζήτημα εθνικής μας πολιτικής

Η ρητορική αυτή των τουρκικών ΜΜΕ,

εκπορεύεται από την Άγκυρα και ειδικά από τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Το θέμα των νησιών του Αιγαίου είναι ζήτημα εθνικής μας πολιτικής. Μην κάνετε δηλώσεις και κριτική που θα ικανοποιήσει την Ελλάδα» δήλωσε μάλιστα, απευθυνόμενος στους Τούρκους βουλευτές.

«Το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας προ εβδομάδας ανακοίνωσε ότι τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν άμεσα, υπάρχει συγκεκριμένος στόχος, δηλαδή αποστρατιωτικοποίηση ή εισβολή ‘μια νύχτα ξαφνικά’, και το ίδιο είπαν Τούρκοι αναλυτές στο CNN Turk. Σοκαρίστηκαν και δημοσιογράφοι στο στούντιο» σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης.

«Ως απάντηση στις ενέργειες της Ελλάδας για έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, έκανε βήματα που στηρίζει τη συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Πάλι την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα, κατά περίεργο τρόπο, κατήγγειλε στον ΟΗΕ τη συμφωνία υδρογονανθράκων που τον περασμένο Οκτώβριο υπογράψαμε με τη Λιβύη . Κι εμείς με τους μόνιμούς αντιπροσώπους δώσαμε μαζί με τη Λιβύη την κοινή μας απάντηση» ανέφερε ακόμα ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Keywords
Τυχαία Θέματα