Τσαβούσογλου για Αγιά Σοφιά: «Δεν έχει δικαίωμα να μιλά η Ελλάδα»

Προκλητικός εμφανίστηκε και πάλι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι «η τελευταία που δικαιούται να ομιλεί» για το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να μιλά», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας,  Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις επικρίσεις που δέχεται η χώρα του για την μετατροπή της Αγιάς

Σοφιάς από μουσείο σε ισλαμικό τέμενος, όπως αποφασίστηκε την Παρασκευή με διάταγμα του προέδρου της χώρας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σε συνέντευξή του στο τουρκικό δίκτυο TRT HABER, εγκάλεσε την Ελλάδα ότι είναι η μόνη χώρα η οποία δεν έχει ισλαμικό τέμενος στην πρωτεύουσά της, ενώ αναφερόμενος στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, έκανε λόγο για «διώξεις των Τούρκων της δυτικής Θράκης» από πλευράς του ελληνικού κράτους, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή θέση της Άγκυρας περί εθνικού χαρακτήρα του μειονοτικού πληθυσμού.

Ο Μ. Τσαβούσογλου κατηγόρησε ακόμη την Ελλάδα ότι «σίγασε» το μουσουλμανικό κάλεσμα για προσευχή στη Θράκη, «με το πρόσχημα του κορονοϊού».

Η Τουρκία θα ενημερώσει την UNESCO για τα βήματα που γίνονται όσον αφορά την Αγία Σοφία, δήλωσε ακόμη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η UNESCO ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς θα αξιολογήσει εκ νέου το καθεστώς της Αγίας Σοφίας.

Δύο ιμάμηδες, 4 μουεζίνηδες «με καλή φωνή»

Δύο ιμάμηδες και 4 μουεζίνηδες θα διορίσει για την Αγιά Σοφιά η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της, Αλί Ερμπάς, ενώ επιβεβαίωσε ότι επεξεργάζονται φόρμουλα κάλυψης των αγιογραφιών την ώρα της προσευχής, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα