Τραμπ για κορονοϊό: Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει τελειώσει

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την πεποίθηση του, ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει σταματήσει η πανδημία του κορονοϊού.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως μέχρι το καλοκαίρι ή λίγο αργότερα, η πανδημία του κορονοϊού θα έχει τελειώσει. Μάλιστα, είπε πως «Με αρκετές εβδομάδες

εστιασμένης δράσης, μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο και να τον αποφύγουμε γρήγορα».

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε καινούργιες οδηγίες για την καταπολέμηση του κορονοϊού, οπως οι άνθρωποι να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων. Ακόμη, τόνισε την αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών και να συνίστησε να μην πηγαίνουν σε μπαρ, εστιατόρια και άλλους χώρους εστίασης.

Οι νέες οδηγίες που προέρχονται από το κυβερνητικό κλιμάκιο που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση του ιού, θα εφαρμοστούν για 15 μέρες και έχουν στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID-19.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι «Πήραμε την απόφαση να αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τις οδηγίες και να περιορίσουμε τώρα την εξάπλωση της μόλυνσης». Παράλληλα, τόνισε πως δεν εξετάζει σε μια απαγόρευση της κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο και ανέφερε πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να οδεύει σε ύφεση.

Πρόσθετα μέτρα

Οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει όλα τα ταξίδια από τις χώρες της Ευρώπης προς την αμερικανική επικράτεια για τριάντα ημέρες, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι «Για να εμποδιστούν νέα κρούσματα να διεισδύσουν στη χώρα μας, πρόκειται να αναστείλω όλα τα ταξίδια από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ για τις επόμενες 30 ημέρες».

Επίσης, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το ταχύτερο μια μείωση των φόρων μισθωτών υπηρεσιών, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες, προκειμένου τα νοικοκυριά να διευκολυνθούν να αντιμετωπίσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, όπως και διάφορα μέτρα για την προσφορά αρωγής προς τις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραμπ, Μέχρι,trab, mechri