Τουρκικά ΜΜΕ: «Κλείδωσε» η συμφωνία για την αγορά 40 F-16 από τις ΗΠΑ

Πανηγυρίζει η Τουρκία μετά το αίτημα Μπάιντεν προς το Κογκρέσο για πώληση F-16 στην Άγκυρα, στο παρά πέντε της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.Κλίμα αισιοδοξίας επικρατεί στην Τουρκία μετά το δημοσίευμα της WSJ, σύμφωνα το οποίο ο Τζο Μπάιντεν ζητά από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση 40 F-16 και την αναβάθμιση του…

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στη Νέα

Υόρκη, Θανάση Τσίτσα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο στις 16 Μαΐου.

Η Έρικα Όλσον, βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα νοτιοανατολικής Ευρώπης, ρωτήθηκε για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και ότι ο πρωθυπουργός σκοπεύει να θέσει το θέμα. Στην απάντησή της, αρκέστηκε να πει ότι η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πιο σημαντική σήμερα από ποτέ.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε στη διπλωματία και χαιρετίζουμε τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Σημείωσε ότι μετά τη συνάντηση έχουν μεσολαβήσει νέες μαζικές παραβιάσεις στο Αιγαίο και αυτό το θέμα θα συζητηθεί στη συνάντηση των δύο ανδρών στο Λευκό Οίκο.

Διπλό αίτημα από Τουρκία: Και αγορά F-16 και εξοπλισμοί

Σχετικά με το δημοσίευμα της WSJ, σύμφωνα με το οποίο ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τους επικεφαλής στο Κονγκρέσο την έγκριση πώληση προηγμένων αμυντικών συστημάτων και άλλων εξοπλισμών για τον στόλο των μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, αξιωματούχος επιβεβαίωσε στον ΑΝΤ1 ότι η Τουρκία έχει καταθέσει δύο διαφορετικά αιτήματα:

ένα για αγορά και ένα για αναβάθμιση των F-16 και ότι αυτό εξετάζεται από την Αμερικανική διοίκηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκικά ΜΜΕ Κλειδωμένη, 40 F-16, ΗΠΑ,tourkika mme kleidomeni, 40 F-16, ipa