Τουρισμός: Η Ελλάδα ανοίγει τις «πύλες» της - Αυξάνονται τα κρούσματα στις γείτονες χώρες

Στις γείτονες χώρες της Ελλάδας από τις οποίες προβλέπεται να έρθουν αρκετοί τουρίστες, τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται ραγδαία μαζί με τους νεκρούς.

Η Ελλάδα επανεκκινεί τον τουρισμό και την ώρα που δηλώνει έτοιμη να δεχτεί τουρίστες από γείτονες χώρες, σε αυτές υπάρχει σημαντική αύξηση κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό.

Μάλιστα, μπορεί μεν η ραγδαία αύξηση να παρατηρήθηκε στις αρχές Ιουνίου,

οι ανησυχίες δε μεγαλώνουν και ορισμένοι καλούν οι κυβερνήσεις να επιστήσουν την προσοχή τους όχι μόνο στο άνοιγμα των συνόρων, αλλά και στους τουρίστες.

Έτσι, μπορεί να είναι αρχή μεν αλλά τα δείγματα δείχνουν πως δεν πρέπει να εφησυχαστεί κάποιος και δε η Ελλάδα, που βασίζεται στον τουρισμό. Ιδιαίτερα επίσης, όταν γείτονες χώρες από τις οποίες οι τουρίστες τονώνουν οικονομικά κάθε χρόνο μεγάλες περιοχές της χώρας, όπως την Βόρεια Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά.

Παρουσιάζονται λοιπόν, οι γείτονες χώρες στις οποίες έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου.

Ιταλία

Στην Ιταλία το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 85 άνθρωποι και καταγράφηκαν 518 κρούσματα κορονοϊού.

Επιπλέον, παρουσιάζεται σημαντική αύξηση και ιδιαίτερα σε σχέση με χθες, καθώς νόσησαν 341 περισσότεροι άνθρωποι.

Παράλληλα, τα ΜΜΕ της χώρας επισημαίνουν πως από τα 518 κρούσματα, τα 402 από αυτά, καταγράφηκαν στην Λομβαρδία, το επίκεντρο της πανδημίας στην Ιταλία.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, ο ιταλικός Τύπος τονίζει ότι δεν χάνεται η αισιοδοξία που επικρατεί για την πορεία της πανδημίας, αλλά η νέα αύξηση επηρεάζει το γενικότερο θετικό κλίμα των τελευταίων ημερών.

Ακόμη, μπορεί πιθανώς να γίνει εντατικοποίηση των ελέγχων και ιδίως στις βόρειες περιφέρειες της χώρας, για να διαπιστωθεί αν τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας που έχει θέσει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, σε συνεργασία με τις είκοσι μια περιφέρειες της χώρας.

Βόρεια Μακεδονία

Στη Βόρεια Μακεδονία τα κρούσματα του κορονοϊού σημειώνουν αριθμό ρεκορ, καθώς 180 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τα περισσότερα από αυτά να σημειώνονται στην πόλη των Σκοπίων,

Μάλιστα, τουλάχιστον μια εβδομάδα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Παρόλα αυτά, ο αρχές δηλώνουν ότι δεν χρειάζεται ανησυχία αλλά ότι η αύξηση οφείλεται στο γεγονός πως πραγματοποιούνται περισσότερα διαγνωστικά τεστ, καθώς τις περασμένες 24 ώρες διενεργήθηκαν 1.272 τεστ.

Παρόλα αυτά, εξαιτίας της αναζωπύρωσης της επιδημίας στη χώρα, από χθες το βράδυ και μέχρι το πρωί της Δευτέρας, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών τόσο στην πρωτεύουσα, Σκόπια, όσο και σε ορισμένες άλλες πόλεις, όπως το Τέτοβο, Κουμάνοβο και Στιπ, όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων.

Απολογισμός

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα δεν αυξάνονται με τέτοιο ρυθμό, ώστε να επικρατεί πανικός. Παρόλα αυτά, οι αρχές είναι ανήσυχες, καθώς φοβούνται διασπορά από τις μετακινήσεις ασθενών και την ανάμειξή τους με υγιείς.

Ακολουθούν αναλυτικά τα κρούσματα και οι νεκροί στην Ελλάδα και τις γείτονες χώρες από τις οποίες επιτρέπεται να έρθουν τουρίστες το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με το Johns Hopkins University:

Ιταλία: 234.531 κρούσματα και 33.774 νεκροίΕλλάδα: 2.967 κρούσματα και 180 νεκροίΒόρεια Μακεδονία: 2.790 κρούσματα και 149 νεκροίΒουλγαρία: 2.627 κρούσματα και 159 νεκροίΑλβανία: 1.212 κρούσματα και 33 νεκροί

Επίσης, παρουσιάζεται η λίστα με τις χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα υποδεχτεί τουρίστες, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού:

ΑλβανίαΑυστραλίαΑυστρίαΒόρεια ΜακεδονίαΒουλγαρία, ΓερμανίαΔανία, ΕλβετίαΕσθονίαΙαπωνίαΙσραήλΚίναΚροατίαΚύπροςΛετονίαΛίβανοςΛιθουανίαΜάλταΜαυροβούνιοΝέα ΖηλανδίαΝορβηγίαΝότια ΚορέαΟυγγαρίαΡουμανίαΣερβίαΣλοβακίαΣλοβενίαΤσεχίαΦινλανδία
Keywords
Τυχαία Θέματα