Το πρώτο μυθιστόρημα καραντίνας σε συνέχειες έρχεται από την Πορτογαλία

 

47 Πορτογάλοι συγγραφείς συμμετέχουν στο project αναρτώντας καθημερινά στο facebook από ένα κεφάλαιο του μυθιστορήματος

Περισσότεροι από 40 Πορτογάλοι συγγραφείς προσφέρθηκαν να πάρουν μέρος σε ένα πρωτότυπο διαδικτυακό project για τον κορονοϊό. Οι λογοτέχνες συνεισφέρουν ο καθένας με τη σειρά του από ένα κεφάλαιο στο μυθιστόρημα «Bode Inspiratório» (αποδιοπομπαίος τράγος) που δημοσιεύεται στα social

media.

Η ιστορία ξεκινάει με μια ομάδα επιστημόνων οι οποίοι παλεύουν να βρουν την θεραπεία για έναν θανατηφόρο ιό που απειλεί την ανθρωπότητα. Κάθε συγγραφέας έχει στη διάθεσή του ένα εικοσιτετράωρο για να πιάσει το νήμα της αφήγησης από εκεί που το άφησε ο προηγούμενος και να παρουσιάσει τη συνέχεια των γεγονότων.

Το project έχει προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού στην Πορτογαλία το οποίο περιμένει εναγωνίως την επόμενη ημέρα για να πληροφορηθεί τις εξελίξεις της ιστορίας. Μάλιστα, το ενδιαφέρον είναι πλέον διεθνές, οδηγώντας στην «κυκλοφορία» μεταφρασμένων εκδοχών -η αγγλική μετάφραση έχει φτάσει μέχρι το κεφάλαιο 17 του βιβλίου (μπορείτε να διαβάσετε τα μεταφρασμένα κεφάλαια ΕΔΩ).

Η έμπνευση για το project είναι της συγγραφέως Ana Margarida de Carvalho, η οποία εξηγεί την απόφασή της: «Για εμάς τους συγγραφείς η απομόνωση είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε για να γράψουμε. Όμως, όταν η απομόνωση είναι αποτέλεσμα καταναγκασμού, όταν βρισκόμαστε ενώπιον μιας καταστροφής τέτοιων διαστάσεων, η στιγμή είναι κατάλληλη για να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας με τη σειρά σε συνθήκες ασφυξίας».

Επισκεφτείτε τη σελίδα του «Bode Inspiratório» στη διεύθυνση
https://m.facebook.com/pages/more/111442813817248/?refid=17&ref=page_internal

Keywords
Τυχαία Θέματα