Το πρώτο «άδειασμα»

Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Διαματάρης δεν ήταν ο μόνος που βγήκε λαβωμένος από τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για το βιογραφικό του και την επιχειρηματική του δράση στις ΗΠΑ παράλληλα με το χαρτοφυλάκιό του.

Μπορεί ο κ. Διαματάρης από χθες να απολαμβάνει την περιοδεία του στην Αυστραλία ως απλός πολίτης πλέον, αλλά η ιστορία αυτή πέρα από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κηλίδωσε σημαντικά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Στέλιο Πέτσα.

Δύο μέρες μετά τις διαβεβαιώσεις

του την Τρίτη πως «το θέμα έχει λήξει» ο κ. Πέτσας είδε την Πέμπτη τον υφυπουργό Εξωτερικών να απομακρύνεται από την κυβέρνηση. Μαζί με αυτόν απομακρύνθηκε και η θεσμική αξιοπιστία που οφείλει να προφυλάσσει ως κόρη οφθαλμού ο εκάστοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν είναι τυχαίος ο άγραφος κανόνας που λέει πως οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι επιτρέπεται να ψεύδονται για τρία μόνο πράγματα: Για την υποτίμηση του νομίσματος, τον ανασχηματισμό και την ημερομηνία των εκλογών. Για οτιδήποτε άλλο ελλοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθεί.

Η αποπομπή Διαματάρη, η οποία έγινε μάλιστα με απαξιωτικό για τον ίδιο τρόπο, καθώς ταξίδεψε στην Αυστραλία για θέματα της αρμοδιότητάς του και από εκεί έστειλε την παραίτησή του, αποτελεί το πρώτο σοβαρό «άδειασμα» του κυβερνητικού εκπροσώπου από τον Πρωθυπουργό.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη αντίστοιχη περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης είχε σπεύσει να υποστηρίξει τον κ. Πέτσα αποκαλώντας «ψεύτη» τον Αλέξη Τσίπρα στο Κοινοβούλιο αναφορικά με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του για σύνδεση του προσφυγικού με την προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, με αποτέλεσμα τελικά να εκτεθεί από τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και στα οποία επιβεβαιώνονταν οι δηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα