Το δώρο του Ζάεφ στον Στόλτενμπεργκ: «Ένα εξαιρετικό, μακεδονικό κρασί»

Το δώρο του Ζάεφ στον Στόλτενμπεργκ: «Ένα εξαιρετικό, μακεδονικό κρασί» - Στην ετικέτα της φιάλης, αναγράφεται «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας - υπουργείο Άμυνας» και με μικρότερα γράμματα «ΜΚ in ΝΑΤΟ»

Ένα μπουκάλι κρασί έκανε δώρο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στο Λονδίνο για την επέτειο των 70 ετών της Συμμαχίας.

Σε ανάρτησή του στα social media,

ο κ. Ζάεφ χαρακτήρισε τον κ. Στόλτενμπεργκ ως έναν από τους «μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές» της χώρας του, ενώ, σχολιάζοντας τη δήλωση Στόλτενμπεργκ για την επικείμενη, πλήρη ένταξη στην Ευρωατλαντική Συμμαχία, του ευχήθηκε «ν’ απολαύσει τη γεύση του εξαιρετικού μακεδονικού κρασιού» που του δώρισε.

Στην ετικέτα της φιάλης, αναγράφεται «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας - υπουργείο Άμυνας» και με μικρότερα γράμματα «ΜΚ in ΝΑΤΟ». Το «ΜΚ» είναι ο διεθνής κωδικός της χώρας, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους και υποστηρικτές μας. ‘’Θα γίνεις μέλος του ΝΑΤΟ’’ είπε μία φορά κι έδειξε στην πράξη ότι έρχεται η συμμαχία. Στην υγειά σου Γενς. Απόλαυσε τη γεύση αυτού του εξαιρετικού μακεδονικού κρασιού», έγραψε.

{https://twitter.com/Zoran_Zaev/status/1201874166296858624}

Το κρασί είναι παραγωγή του γνωστού οινοποιείου «Τίκφες» με την επωνυμία «ΒAROVO» και είναι από τα δημοφιλέστερα στη χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα