Το αυτογκόλ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μείζον εσωκομματικό ζήτημα προέκυψε στη ΝΔ από την επιλογή που έγινε σε διοικήσεις νοσοκομείων. Η συγκεκριμένη απόφαση δημιούργησε, λίγες ώρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου της ΝΔ, ένα σημαντικό ρήγμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Και αυτό διότι, έχει αρχίσει και καταγράφεται μεγάλη γκρίνια για το ποιοι και που θα τοποθετηθούν, και ειδικά μετά από μια περίοδο που όλοι σχεδόν πίστευαν ότι θα γινόταν πράξη τα περί αξιοκρατίας, αξιοσύνης και αριστείας που είχε αναδείξει ως κυρίαρχα στο λόγο του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προεκλογική περίοδο.

Γι’ αυτό και δεν ήταν τυχαία και η

φράση του Μάκη Βορίδη, «και τι να βάζαμε; Ξένους;» που ουσιαστικά αποτέλεσε και ένα σήμα στους νεοδημοκράτες, μη φωνάζετε και διαμαρτύρεστε υπάρχουν θέσεις για πολλούς και εμείς πρέπει να απευθυνθούμε στον κομματικό μηχανισμό για να στελεχωθεί το Κράτος.

Αυτό σημαίνει ότι θα ανοίξει ένας μεγάλος χορός στελεχών που θα πιέζουν όλο και περισσότερο για διορισμούς σε κρίσιμες θέσεις και πλέον το Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί στο σημείο όπου πρέπει να αποφασίσει εάν θα ακολουθήσει την πεπατημένη ή θα κόψει τελείως τον ομφάλιο λώρο με το κομματικό σύστημα, κάτι που θεωρείται απίθανο.

Η επιλογή όμως των κομματικών, ακυρώνει επί της ουσίας και το πολυδιαφημισμένο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών που υποτίθεται θα ήταν ένα νέο πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Πρωθυπουργού για να ξεπεράσει και τον σκόπελο των εσωκομματικών πιέσεων.

Το άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο, είναι ότι στη σκιά των πολύ θετικών δημοσκοπήσεων για την κυβέρνηση, έρχονται τα αυτογκολ με τις τοποθετήσεις των διοικητών στα νοσοκομεία –και δεν είναι μόνο η περίπτωση του 80χρονου πολιτευτή στην Καρδίτσα, αλλά υπάρχουν και άλλοι διορισμοί που προκαλούν- που αλλάζουν το κλίμα και την ίδια στιγμή δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ μια πολύ καλή ευκαιρία να αντεπιτεθεί.

Εξάλλου, η κυβερνητική γκάφα αποτέλεσε δώρο για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του, καθώς όπως λένε κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύεται η αντίφαση του Κυρ. Μητσοτάκη που προεκλογικά επένδυσε στη ρητορική περί αξιοκρατίας στο δημόσιο και πλέον εφαρμόζεται το κλασσικό παλαιοκομματικό δόγμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα