Το Twitter απαντά στο διάταγμα Τραμπ - «Απειλεί την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο»

Το Twitter, λίγες ώρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για τα social media προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι μια τέτοια κίνηση, απειλεί την ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο.

Την επίσημη αντίδραση του Twitter προκάλεσε το προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα social

media, λέγοντας πως απειλεί το μέλλον της ελευθερίας του λόγου και του διαδυκτίου.

«Αυτό το διάταγμα είναι μία πολιτική προσέγγιση σε έναν νόμο-ορόσημο. Το άρθρο 230 προστατεύει την ελευθερία της έκφρασης και βασίζεται στις δημοκρατικές αξίες. Κάθε προσπάθεια μονομερούς παρέμβασης απειλεί το μέλλον της ελευθερίας του λόγου και του διαδικτύου».

This EO is a reactionary and politicized approach to a landmark law. #Section230 protects American innovation and freedom of expression, and it’s underpinned by democratic values. Attempts to unilaterally erode it threaten the future of online speech and Internet freedoms. — Twitter Public Policy (@Policy) May 29, 2020

Ο Τραμπ κατά των social media

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες ένα εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιριών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ευελεξίας που απολαμβάνουν στην εποπτεία του περιεχομένου τους.

«Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους», δήλωσε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο όταν υπέγραψε αυτό το διάταγμα που αναμένεται να αποτελέσει σημείο εκκίνησης μιας μακράς νομικής διαμάχης.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε ειδικότερα το Twitter ότι ενέργησε υπό την επιρροή «άποψης» και ότι δεν συμπεριφέρθηκε ως μια «ουδέτερη πλατφόρμα». «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί, είναι πολύ άδικο», είπε.

Πρόσθεσε ότι έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ να συνεργαστεί με Πολιτείες για την επιβολή των δικών τους νομοθεσιών ενάντια σε αυτό που χαρακτήρισε ως παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ είχε απειλήσει να κλείσει τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης τους οποίους κατηγόρησε ότι φιμώνουν τις συντηρητικές φωνές, έπειτα από διαμάχη που είχε με το Twitter. Οι υπεύθυνοι του ιστότοπου επεσήμαναν ως “ παραπλανητικές” δύο αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου και ζήτησαν από τους χρήστες να ελέγξουν την εγκυρότητα των ισχυρισμών της υπόθεσης.

President @realDonaldTrump is directing the Attorney General to work with states to enforce their laws against deceptive business practices. "The states have broad and powerful authority to regulate in this arena." pic.twitter.com/N0jxMYAh1i — The White House (@WhiteHouse) May 28, 2020

The Trump Administration is making sure your taxpayer dollars don't go to social media giants that unfairly repress free speech. pic.twitter.com/L3FiJ0eG5L — The White House (@WhiteHouse) May 28, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα